Ryskt kärnvapenhot i rymden oroar USA
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Ryskt kärnvapenhot i rymden oroar USA

Ryskt

Ordföranden för det amerikanska representanthusets underrättelseutskott, Mike Turner, larmar om ett potentiellt nationellt säkerhetshot kopplat till Ryssland. Hotet utgörs av landets önskan att placera kärnvapen i rymden, vilket skulle kunna destabilisera global säkerhet. Ryssland själv förnekar uppgifterna.

  • Nya underrättelseuppgifter tyder på att Ryssland vill placera kärnvapen i rymden.
  • Mike Turner, ordförande för det amerikanska representanthusets underrättelseutskott, varnar för ett allvarligt nationellt säkerhetshot mot USA.
  • Ryssland avfärdar påståendena och pekar på Vita huset som källa till falska anklagelser.

Det är med oro som Mike Turner, ordförande för det amerikanska representanthusets underrättelseutskott, varnar för ett allvarligt säkerhetshot mot USA. Enligt inkomna underrättelseuppgifter skulle Ryssland planera att placera kärnvapen i rymden.

Ryssland förnekar anklagelserna

Ryssland har förkastat påståendena helt och hävdar att dessa är grundade på falska anklagelser från Vita huset. "Detta är ännu ett knep från Vita huset", kommenterar Dmitrij Peskov, talesperson för Kreml, till den statliga nyhetsbyrån Tass.

Detta skriver SVT, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Hotet mot satelliter istället för jorden

Det är inte jorden som är det tänkta målet för dessa kärnvapen, utan snarare satelliter i rymden. Detta kan ha en enorm inverkan på global kommunikation och navigeringssystem. "Det skulle inte handla om att släppa ett kärnvapen på jorden utan snarare om att eventuellt använda det mot satelliter", rapporterar ABC News.

Turner har uppmanat att ny information bör göras tillgänglig för lagstiftare att granska och för USA:s allierade att ta del av. Trots Rysslands förnekanden, betecknas hotet av flera källor som "mycket oroande och destabiliserande".

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt