Rusta tar klivet in på Nasdaq Stockholm
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Rusta tar klivet in på Nasdaq Stockholm

Rusta

Den svenska lågpriskedjan Rusta har gjort sitt intåg på Nasdaq Stockholm. Med en teckningskurs som fastställdes till 45 kronor per aktie, jämfört med det tidigare meddelade intervallet på 43 till 50 kronor, ser aktien ut att ha fått en stabil start på börsen.

Rusta, som är en väletablerad aktör inom lågprissegmentet, har nu officiellt börjat handlas på Nasdaq Stockholm. Den fastställda teckningskursen ligger i den lägre delen av det tidigare annonserade intervallet, vilket kan ses som ett positivt tecken för alla inblandade parter.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärldens bedömning av Rustas börsintåg

Affärsvärlden, en av Sveriges ledande affärstidningar, kommenterade Rustas börsinträde med att säga att aktien inte ser ointressant ut, men att de kommer att avvakta med att ge ett definitivt råd. "Att teckningskursen landade i den lägre delen av spannet var nog bra för alla inblandade. Aktien ser inte ointressant ut men vi avvaktar än så länge", skrev de i en kommentar på torsdagen.

Det återstår att se hur Rustas aktiekurs kommer att utvecklas på börsen, men den initiala reaktionen tyder på att investerare har ett positivt synsätt på företaget. Med aktien upp 2,5 procent i skrivande stund kan detta vara början på en framgångsrik resa för Rusta på Nasdaq Stockholm.

Om Rusta

Rusta AB är ett svenskt detaljhandelsföretag, grundat 1986, som erbjuder hem- och fritidsprodukter. Konceptet bygger på enkla inköpsprocesser utan dyra mellanhänder, ett brett sortiment, stora volymer och effektiv logistik. Kedjan har nära 200 varuhus i Sverige, Norge, Tyskland och Finland samt växande e-handel.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Rusta

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Rusta

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt