Resebokningar ökar rejält – här är populäraste resemålet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Resebokningar ökar rejält – här är populäraste resemålet

Resebokningar

Resebokningarna inför vintern ökar markant enligt Tui Sverige. Bolaget rapporterar en ökning med 14 procent jämfört med föregående år, med Thailand som den mest populära destinationen. December och februari är de mest eftertraktade månaderna för resor.

  • Resebokningar ökar med 14 procent på årsbasis
  • Thailand ser en ökning på över 30 procent
  • December och februari är de mest populära månaderna

Enligt nyhetskällan Finwire har Tui Sverige meddelat en kraftig ökning av resebokningarna inför den kommande vintersäsongen. Bolaget uppger att bokningarna har stigit med hela 14 procent jämfört med samma period förra året. Speciellt intressant för svenskar verkar Thailand vara, där bokningarna har ökat med över 30 procent.

Populära resmål och tidpunkter

Det är framför allt resor under december och februari som lockar flest bokningar. Tui Sverige noterar även att bokningarna inför höstlovet har ökat med 20 procent på årsbasis. Bolagets kommunikationsansvarige, Dian Martinez Valencia, kommenterar att många svenskar planerar att maximera sin ledighet.

"Bokningarna av vinterresor har i december gått upp med hela 21 procent jämfört med samma tid förra året. Thailand har haft en otrolig ökning, men Kanarieöarna står sig som svenskarnas favorit även denna vinter," säger Dian Martinez Valencia.

Favoritdestinationer

För vintersäsongen 2024/2025 är de mest bokade destinationerna hos Tui Kanarieöarna, Thailand, Kap Verde, Mexiko och Egypten. Inför höstlovet är det Kanarieöarna, Cypern, Rhodos, Kreta och Turkiet som toppar listorna.

Vi på Börskollen noterar att det är tydligt att svenska resenärer är angelägna om att boka sina vinterresor i god tid. Detta mönster bekräftar trenden att svenskar gärna söker sig till varmare breddgrader under vintermånaderna.

Börskollen om TUI

TUI är ett internationellt företag som verkar inom turistbranschen. Företaget erbjuder en mängd olika tjänster och resor, inklusive flygresor med egna plan, tjänster från resebyråer och kryssningsresor. Majoriteten av deras erbjudanden består av paketresor till destinationer i Nord- och Sydamerika samt Asien. Företagets kundbas är global, med privatpersoner som den största gruppen av kunder. TUI grundades år 1923 och har sitt huvudkontor i Hannover, Tyskland.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om TUI, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om TUI

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien TUI

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt