Rekordauktion - Whiskey klubbades för rekordbelopp
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Rekordauktion - Whiskey klubbades för rekordbelopp

Rekordauktion

En flaska Macallan 1926 single malt whisky såldes nyligen för 2,2 miljoner pund, motsvarande omkring 29 miljoner kronor. Detta innebär ett nytt auktionsrekord för vin och sprit, och nästan dubbelt så mycket som det förväntade priset. Flaskan är en av de endast 40 som ursprungligen producerades, vilket gör den sällsynt och extremt eftertraktad.

Whiskyn har åldrats på sherryfat i 60 år innan den buteljerades 1986. Av de ursprungliga 40 flaskorna pryds tolv av dem, inklusive den nyligen sålda, av etiketter skapade av den italienska konstnären Valerio Adami. Detta tillför ytterligare ett lager av unikhet och värde till flaskan.

Den sällsynta och exklusiva Macallan 1926 har en historia av att slå sina egna rekord. 2019 såldes en flaska från samma fat för 1,5 miljoner pund.

En whisky som slår sina egna rekord

Den sällsynta och exklusiva Macallan 1926 har en historia av att slå sina egna rekord. 2019 såldes en flaska från samma fat för 1,5 miljoner pund, vilket då var rekorddyrt. "Macallan 1926 är den whiskyn som alla auktionsförrättare vill sälja och alla samlare vill äga", säger Sotheby's spritchef Jonny Fowle.

Inför försäljningen gjordes några mindre förbättringar på flaskan. Korken byttes ut och etiketterna fick ett extra lager lim för att säkerställa dess skick och kvalitet.

Detta rapporterar gp.se om.

Macallan destilleri

Macallan destilleri, som grundades 1824, är känt för sin single malt whisky och ligger i whiskyregionen Speyside i nordöstra Skottland. Destilleriet har länge varit känd för sin högkvalitativa produktion och denna auktion bevisar än en gång varför Macallan är ett så respekterat namn inom whiskyvärlden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt