Regeringar diskuterar lösningar på Northvolts problem
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Regeringar diskuterar lösningar på Northvolts problem

Regeringar

Tysklands regering för en aktiv dialog med alla inblandade parter i den svenska batteritillverkaren Northvolt för att finna en lösning på företagets ekonomiska problem. Samtidigt arbetar även den svenska regeringen för att säkerställa verksamheten i Skellefteå, men har varit tydlig med att de inte kommer att ge ytterligare finansiellt stöd.

  • Tysklands regering diskuterar lösningar med Northvolt och andra parter
  • Ingen plan på ytterligare finansiellt stöd från Tyskland
  • Svenska regeringen arbetar aktivt men utesluter ekonomisk räddning

Aktiv dialog med Tyskland

En talesperson från Tysklands departement för ekonomiska frågor och klimatåtgärder har bekräftat för Dagens Industri att de för närvarande är i dialog med samtliga inblandade parter i Northvolt. Syftet är att finna en lösning på de ekonomiska problem som företaget står inför.

Trots den aktiva dialogen har den tyska regeringen inte svarat på huruvida ytterligare finansiellt stöd kommer att ges till Northvolt. Däremot betraktar de företaget som kapabelt och villigt att säkerställa europeisk batteriresiliens, vilket kan vara avgörande för Europas framtida energiförsörjning.

Svenska regeringens hållning

Dagens Industri rapporterar vidare att även den svenska regeringen arbetar aktivt för att stödja Northvolts verksamhet i Skellefteå. Trots detta har det uttryckts tydligt att regeringen inte kommer att gå in med finansiellt stöd för att rädda företaget.

Northvolt, som grundades 2015 av vd Peter Carlsson under namnet SGF Energy, driver bland annat en fabrik i Skellefteå för produktion av litiumjonbatterier samt en utvecklings- och testanläggning i Västerås. Företaget har växt snabbt och blivit en viktig aktör inom den europeiska batteriindustrin, men står nu inför ekonomiska utmaningar som kräver både nationell och internationell samverkan.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noggrant och kommer att rapportera vidare om eventuella framsteg i dialogerna mellan Northvolt och de inblandade regeringarna. Den pågående situationen visar tydligt på den komplexitet och de stora utmaningar som finns inom den snabbt växande batteriindustrin.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Northvolt

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Northvolt

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt