Rea på elbilar sprider sig - Här är billigaste elbilen 2023
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rea på elbilar sprider sig - Här är billigaste elbilen 2023

Rea

Under de senaste månaderna har efterfrågan på elektriska fordon minskat på grund av högre räntor, vilket har ökat finansieringskostnaderna och avskräckt konsumenterna från större inköp. Som svar har t.ex Tesla aggressivt sänkt priserna på sina bilar i år för att locka fler kunder och nu verkar fler handlare följa efter.

Den genomsnittliga rabatten för en elbil i Tyskland ligger på över tio procent, visar en ny rapport.

Enligt branschorganisationen Motormännen så är nedsatta priser och kampanjer det nya normala. "Vi har en inflation och en kronkurs som grävt ur folks besparingar och köpkraft så att det nu finns kampanjer på elbilar är nog mer ett normalläge i bilhandel", säger Klas Silfvenius, bilhandelsansvarig på Motormännen

Rabatt på 100.000kr

Även hos Dagens Industri kan man läsa att det för närvarande erbjuds betydande rabatter på flera elbilmodeller. Kia Niro EV toppar listan med en imponerande rabatt på 100 000 kronor. Den större Kia EV6 har också en betydande rabatt på 80 000 kronor. Volkswagen ID.3 erbjuds med en rabatt på 80 000 kronor. Volvo XC40 Recharge erbjuder för närvarande en rabatt på 48 000 kronor, medan Cupra Born, som liknar Volkswagen ID.3, har en rabatt på 50 000 kronor.

Billigaste elbilarna

Rabatter i all ära men detta är bilmodeller som är relativt högt prissatta till att börja med. För dig som söker en mer prisvärd elbil så har vi här summerat en lista med de billigate elbilarna just nu.

1. Fiat 500e

"Det är ingen hemlighet att Fiat 500e är en av de mest prisvärda elbilarna på marknaden, och detta kan förväntas med tanke på dess kompakta form. Det är en elbil med en karakteristisk Fiat-design och en av de främsta anledningarna till dess prisvänlighet är den mindre batteristorleken som passar perfekt i denna lilla bil."

Cirkapris för ny bil: 261 900 kronor

2. Nissan Leaf

"Nissan Leaf är en av de mest framgångsrika elbilarna på den svenska marknaden, och dess popularitet beror till stor del på dess kompakta storlek, vilket gör den idealisk för par eller små familjer. Tack vare dess höga efterfrågan finns det också goda chanser att hitta en begagnad Nissan Leaf till ett förmånligt pris."

Cirkapris för ny bil: 379 900 kronor

3. Renault Zoe E-Tech Electric

"Renault Zoe E-Tech är ännu en kompakt elbil som befinner sig någonstans mellan Fiat 500e och Nissan Leaf när det gäller storlek. Det som sticker ut och gör den något pricier är det större batteriet, vilket ger bilen en imponerande lång körsträcka."

Cirkapris för ny bil: 389 000 kronor

4. Mini Cooper SE

"Mini Cooper är en omtyckt och kompakt elbil som nu erbjuds till ett pris som många anser vara rimligt. Många uppskattar Mini Coopers prestanda och komfort, även om den har något kortare räckvidd jämfört med vissa av sina konkurrenter."

Cirkapris för ny bil: 393 500 kronor

5. MG ZS EV

"MG ZS är också en av de mest eftertraktade elbilarna på marknaden, tack vare sin mångsidiga storlek som passar många. Det är en SUV med fokus på familjer och den är utrustad med ett imponerande stort batteri."

Cirkapris för ny bil: 412 990 kronor

Källa: Advisa

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Renault

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt