Rådet efter vinstvarningen: Var försiktig med att dippköpa aktien
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rådet efter vinstvarningen: Var försiktig med att dippköpa aktien

Rådet

Enligt en kommentar från Dagens Industri bör investerare tänka två gånger innan de gör dippköp i elinstallationsbolaget Garo, trots att företagets tidigare överdrivna värdering nu är utraderad. Tidningen rekommenderar att potentiella köpare väntar tills företaget offentliggör sina fullständiga siffror för fjärde kvartalet om tre veckor. Detta kommer efter att Garo har vinstvarnat för andra gången på mindre än fem månader.

  • Garo vinstvarnade för andra gången på mindre än fem månader, vilket idag leder till att aktien rasade med nästan 20 procent.
  • Dagens Industri råder investerare att inte ha bråttom med att dippköpa i företaget, trots att den tidigare bubbelvärderingen nu är borta.
  • Investerare uppmanas att invänta företagets fullständiga kvartalsrapport om tre veckor innan de beslutar om eventuella dippköp.

Varför bör dippköp vänta?

Enligt Dagens Industri är det svårt att se några positiva förändringar för Garo i nuläget, då två av företagets affärsområden står inför utmaningar. Trots att det finns vissa positiva faktorer, såsom besparingsåtgärder och en sund balansräkning, rekommenderar tidningen att invänta företagets fullständiga siffror för fjärde kvartalet innan man eventuellt överväger att dippköpa aktier.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Efter dagens vinstvarning rasar Garos aktie med nästan 20 procent på Stockholmsbörsen. Detta är en betydande nedgång som visar på den oro som investerare kan känna inför företagets framtid.

Om Garo

Garo är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 12168st ägare hos Avanza samt 2148st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Garo utvecklar produkter och system inom elinstallation. Bolaget erbjuder mätarskåp, eluttag för bilparkering, CEE-uttag, ställverk, samt tillhörande eftermarknadsservice. Största verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden där kunderna består av elgrossister, men även utav slutkunder som elinstallatörer, OEM-tillverkare och industribolag. Bolaget grundades ursprungligen 1939 och har sitt huvudkontor i Gnosjö

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Garo

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Garo

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt