Preliminär EU-lag kan förbjuda förstöring av osålda kläder och skor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Preliminär EU-lag kan förbjuda förstöring av osålda kläder och skor

Preliminär

En preliminär EU-uppgörelse har signalerat stopp för företag att förstöra osålda kläder och skor. Om uppgörelsen blir lag kan vi se en radikal förändring av företags hantering av osålda produkter inom de kommande två åren.

Enligt en rapport från nyhetsbyrån TT, har EU-parlamentet och medlemsländerna under natten mellan måndag och tisdag nått en preliminär uppgörelse om ekodesign. Denna uppgörelse skulle förhindra företag från att förstöra kläder och skor de inte lyckats sälja. Om denna uppgörelse blir en formell lag, kan den träda i kraft inom en tvåårsperiod.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Undantag för mindre och medelstora företag

Det är viktigt att notera att lagen, om den träder i kraft, kommer att ha vissa undantag. Mindre företag kommer att få undantag från lagen, medan medelstora företag kommer att få ett sexårigt undantag efter att lagen börjar gälla. Andra företag får två års undantag från lagen. Detta innebär att effekterna av denna möjliga lagändring kommer att variera beroende på företagets storlek.

Även om lagen fortfarande är preliminär, markerar den ett steg mot en mer hållbar kläd- och skoindustri i Europa. Det återstår att se hur den kommer att påverka företags beteenden och konsumtionsmönster på lång sikt.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt