Potentiell budstrid: Macys kan komma att köpas ut från börsen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Potentiell budstrid: Macys kan komma att köpas ut från börsen

Potentiell

Arkhouse Management har säkrat den finansiering som krävs för att ta varuhuskedjan Macys av börsen. Trots att Macys avvisade erbjudandet under helgen, hävdar Arkhouse att de är beredda att gå till vilka längder som helst, inklusive att vända sig direkt till Macys aktieägare.

  • Arkhouse Management, i samarbete med hedgefonden Brigade, har säkrat finansiering för att köpa ut varuhuskedjan Macys från börsen för 5,8 miljarder dollar, motsvarande 60,5 miljarder kronor.
  • Macys avvisade erbjudandet under helgen, ifrågasatte finansieringens genomförbarhet och vägrade ge friarna due diligence.
  • Riskkapitalbolaget Sycamore Partners överväger också att lägga ett bud på Macys, enligt rapporter i New York Post.

Macys avvisar budet

Enligt Gabriel Kahane, managing partner på Arkhouse, har företaget säkrat den nödvändiga finansieringen för att köpa ut Macys från börsen. Men trots detta avvisade Macys erbjudandet under helgen. De hänvisade till att de inte trodde att finansieringen skulle kunna genomföras framgångsrikt och vägrade ge Arkhouse och Brigade due diligence.

Arkhouse redo att ta kampen

Kahane har sagt att Macys respons under de kommande dagarna och veckorna kommer att bestämma hur Arkhouse planerar att gå vidare. Han har tidigare sagt att Arkhouse är beredda att vidta alla nödvändiga åtgärder, inklusive att vända sig direkt till Macys aktieägare.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Sycamore Partners överväger bud

Under veckan rapporterade New York Post att riskkapitalbolaget Sycamore Partners överväger att lägga ett bud på Macys. De har tydligen varit engagerade i samtal sedan åtminstone slutet av december.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt