Placeras eviga portfölj: 19 aktier som klarar sig genom allt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Placeras eviga portfölj: 19 aktier som klarar sig genom allt

Placeras

När Placera presenterar sin sista aktielista, kallad Evighetsaktierna, har de fokus på långsiktiga investeringar. Dessa aktier är utvalda för sin förmåga att klara konjunkturcykler och teknikskiften och erbjuder både stabilitet och långsiktig avkastning.

  • Evighetsaktier fokuserar på långsiktig stabilitet och avkastning.
  • Listan inkluderar både svenska och internationella storbolag.
  • Placera avslutar sin verksamhet och detta är deras sista aktielista.

Augusti började med en skakning på Tokyobörsen som spred sig globalt, men marknaderna återhämtade sig snabbt. Orsakerna till oron var bland annat bakslag för AI-optimismen och skakiga konjunktursignaler från USA. Trots detta slutade månaden nära oförändrade indexnivåer. Detta konstaterar Placera i sin sista aktielista (som bekant kommer sajten att läggas ner).

Starka kandidater för lång sikt

Placera har valt ut aktier som de anser vara lämpliga för en evighetsportfölj. Bland dessa finns globala marknadsledare som ABB, Assa Abloy och Xylem, vilka alla är verksamma inom framtidens megatrender som automatisering, elektrifiering och vatteninfrastruktur. Dessa bolag har visat stark lönsamhet och stabilitet över tid.

Aktier som Atlas Copco, Volvo och Astra Zeneca har också en plats i en långsiktig portfölj, anser sajten. Dessa bolag erbjuder en mix av stabilitet och tillväxtpotential, vilket gör dem till bra alternativ för den som söker långsiktig avkastning.

Internationella aktörer med potential

Flera internationella bolag finns också med på listan, till exempel Münchener Rück och AXA inom försäkring, samt Nemetschek som erbjuder mjukvarulösningar för byggbranschen. Dessa bolag har starka balansräkningar och stabila intäktsströmmar, vilket gör dem till säkra kort för framtiden.

Blackrock och Wolters Kluwer är andra exempel på bolag med starka marknadspositioner och diversifierade intäktsströmmar. Dessa bolag investerar kontinuerligt i teknik och datadrivna lösningar, vilket stärker deras konkurrensfördelar.

Lyx och långsiktig värdetillväxt

Hermès, känt för sina lyxprodukter, är också med på listan. Bolagets strategi för kontrollerad expansion och deras starka varumärke bidrar till stabil tillväxt över tid. Hermès har en solid finansiell ställning och hög lönsamhet, vilket gör dem motståndskraftiga mot ekonomiska nedgångar.

Volkswagen, Topicus, Oem International, Lifco, Lundbergföretagen, Essity och Tesla (den sistnämnda dock som blankad och med en säljstämpel) är övriga bolag som är med på listan.

Sammanfattningsvis erbjuder Placeras sista aktielista en gedigen grund för långsiktiga investeringar. Dessa "Evighetsaktier" är utvalda för att klara tidens tand och ge investerare både stabilitet och avkastning över tid.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien ABB

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt