Placera upprepar köpråd för kirurgisimulatorbolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Placera upprepar köpråd för kirurgisimulatorbolaget

Placera

Den svenska aktien för kirurgisimulatorbolaget Surgical Science, även känt som SUS, har upplevt en nedgång om 30 procent sedan förra sommaren. Trots detta står företaget stadigt med en robust balansräkning och är på god väg att uppnå sina finansiella mål för 2026.

SUS-aktien, som fick ett köpråd av Placera i somras, har sett två kvartalsrapporter släppas sedan dess. Men trots att aktien har fallit håller företaget en stark position, enligt en ny analys som presenterades på torsdagen.

Robust balansräkning och framtida förvärv

Surgical Science har en imponerande balansräkning med en kassa som nu uppgår till 605 miljoner kronor. Med denna robusta ekonomiska ställning antas företaget fortsätta sin förvärvsresa när tillfälle erbjuds.

Företaget arbetar även kontinuerligt mot sina finansiella mål för 2026. Med denna framåtblickande strategi förutspås bolaget en ljus framtid, trots den nuvarande osäkerheten på marknaden.

Detta skriver Placera, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Aktiens framtida värdering

Enligt prognoser för innevarande år handlas SUS-aktien för tillfället till ett p/e-värde på 41. Men under 2024 förväntas denna multipel minska till 32, vilket indikerar en potentiell framtida värdestegring.

"Placera anser att SUS passar väl in i den långsiktiga portföljen, även om värderingen fortfarande är hög. Vi upprepar vårt köpråd, trots att vi anser att osäkerheten har ökat", skriver analyssajten Placera i sin slutsats.

Om Surgical Science

Surgical Science utvecklar VR-simulatorer inom kirurgin. Simulatorerna består både hård- och mjukvara som används i träning och personlig utveckling hos kirurger. Hårdvaran simulerar diverse kirurgiska ingrepp, med främst användning inom titthålskirurgi samt endoskopi. Visionen är att stärka kompetensen inom kirurgin samt möjliggöra en säkrare och mer framgångsrik behandling för patienter. Bolaget har idag sitt huvudkontor i Göteborg.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Surgical Science

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Surgical Science

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt