Placera: Långsiktig köpstämpel på Europas största IT-bolag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Placera: Långsiktig köpstämpel på Europas största IT-bolag

Placera:

SAP, Europas största mjukvaruföretag, har haft en imponerande aktieutveckling under året med en avkastning på över 55 procent. Företaget, som är ledande inom affärssystem, förväntas fortsätta växa genom strategiska partnerskap och ökade molnintäkter. Analytiker ser positivt på SAP:s framtid och ger aktien en långsiktig rekommendation.

  • SAP:s aktie har stigit över 55 procent i år.
  • Företaget övergår till en molnmodell för stabilare kassaflöde.
  • Analytiker ger en långsiktig köpstämpel på SAP.

Stabilitet och tillväxt i fokus

Enligt en analys från Placera är SAP ett företag som erbjuder en unik kombination av stabilitet och tillväxtpotential. Företagets vinst per aktie förväntas öka med en medelhög ensiffrig takt under de kommande åren, vilket stöds av kostnadsoptimering och strategiska partnerskap. SAP:s övergång till en abonnemangsbaserad molnmodell förväntas också bidra till stabilare kassaflöden.

Strategisk omställning och finansiell styrka

SAP:s position som en marknadsledare inom affärssystem och dess starka finansiella resultat är en följd av dess strategiska omställning mot molntjänster. Den genomsnittliga p/e-talsvärderingen för SAP har under de senaste fem åren legat på 34,4, vilket reflekterar bolagets dubbla natur som både traditionell mjukvaruleverantör och innovativ molnleverantör. Denna omställning har gjort det möjligt för SAP att fortsätta leverera stabila resultat och skapa värde för sina aktieägare.

Långsiktig potential för investerare

Placera framhåller att SAP, med sin starka meritlista av konsekvent prestation, erbjuder en attraktiv investeringsmöjlighet för de med en långsiktig investeringshorisont. "För de investerare med en långsiktig investeringshorisont erbjuder SAP en kombination av stabilitet, tillväxtpotential och en stark meritlista av konsekvent prestation. Placera ger en långsiktig köpstämpel på SAP", skriver Placera i sin slutsats.

SAP, som grundades 1972 och har sitt huvudkontor i Walldorf, Tyskland, är väl positionerat för att fortsätta sin tillväxtresa. Företaget har en stark närvaro globalt, särskilt i Europa och Nordamerika, och deras expertis inom ERP (Enterprise Resource Planning) är en viktig framgångsfaktor. Vi på Börskollen noterar också att SAP har ett betydande antal aktieägare hos både Avanza och Nordnet, vilket visar på ett starkt investerarintresse.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SAP

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien SAP

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt