Pepins och Aktiegirot avslutar samarbete och avvecklar verksamhet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Pepins och Aktiegirot avslutar samarbete och avvecklar verksamhet

Pepins

Investeringsplattformen Pepins och Aktiegirot Sverige har bestämt sig för att avveckla sitt gemensamma företag. Avvecklingen kommer att inledas genom att Pepins överlämnar alla sina tillstånd till Finansinspektionen. Denna förändring kommer efter att ägarstrukturen inom Aktiegirot har genomgått stora förändringar vilket underminerat företagets förmåga att vidare finansiera Pepins verksamhet.

  • Pepins och Aktiegirot beslutar att avveckla sin gemensamma verksamhet.
  • Aktiegirot avbryter ägarprövningen med Finansinspektionen och Pepins återlämnar samtliga tillstånd.
  • Pepins kommer genomföra en kontrollerad avveckling och löpande informera alla berörda parter.

Enligt ett pressmeddelande från Pepins, hade företaget meddelat i oktober att en långsiktig finansieringsplan hade säkrats. Aktiegirot Sverige hade planerat att ta över alla aktier i Pepins Sweden efter en ägarprövning av Finansinspektionen. Sedan dess har ägarkonstellationen inom Aktiegirot genomgått omfattande förändringar vilket har försvagat möjligheterna att fortsätta finansiera Pepins, och därför har förvärvet avbrutits.

Ägarkonstellationens inverkan på verksamheten

Förändringarna inom ägarkonstellationen av Aktiegirot har inte bara lett till att förvärvet av Pepins har avbrutits, utan även att Aktiegirot har meddelat Finansinspektionen att de kommer att avbryta ägarprövningen. I samband med detta kommer även Pepins att återlämna alla sina tillstånd till Finansinspektionen.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Kommentarer från Pepins VD

Martin N Larsson, VD för Pepins, uttryckte sin besvikelse över situationen: "Det är djupt olyckligt att vi hamnat i denna situation. Pepins har genomgått en enorm förändring sedan sommaren 2023. Med god kostnadskontroll och ett fokus på repetitiva intäkter hade vi nu en tydlig plan för att ta bolaget till lönsamhet under nästa år. Bolaget i dag är i ett helt annat skick än när Aktiegirot gick in i Pepins vilket gör beskedet ännu mer beklagligt."

Avvecklingen av Pepins kommer att ske på ett kontrollerat sätt och företaget kommer att informera kunder, medlemmar och investerare om processen löpande. På Börskollen kommer vi fortsätta att hålla er uppdaterade om utvecklingen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt