Pandox expanderar med förvärv i Storbritannien och miljardemission
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Pandox expanderar med förvärv i Storbritannien och miljardemission

Pandox

Pandox har genomfört flera stora förvärv i Storbritannien och finansierat dessa med en miljardemission. Analytiker från Affärsvärlden ser dock en begränsad uppsida för aktien, vilket leder till en neutral rekommendation.

  • Flera stora förvärv i Storbritannien
  • Miljardemission för att finansiera expansionen
  • Neutral aktierekommendation från Affärsvärlden

Under de senaste veckorna har Pandox, en ledande ägare av hotellfastigheter i norra Europa, utökat sin portfölj genom betydande förvärv i Storbritannien. För att finansiera dessa förvärv har företaget genomfört en emission på flera miljarder kronor, rapporterar Affärsvärlden.

Begränsad uppsida enligt Affärsvärlden

Trots den aggressiva expansionen ser Affärsvärlden en begränsad uppsida för Pandox aktie. I en analys skriver de att en multipel på 16 gånger resulterar i en uppsida på drygt 10 procent över två till tre år.

”Vi använder en multipel på 16 gånger och då blir uppsidan dryga 10 procent på två-tre års sikt. Det räcker inte för något köpråd utan vi ställer oss neutrala till aktien”, skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Pandox verksamhet och strategi

Pandox är specialiserade på att äga och förvalta större hotellfastigheter belägna både i fritids- och affärsdestinationer. Företagets verksamhet är uppdelad i två huvudområden: fastighetsförvaltning och operatörsverksamhet. Fastighetsförvaltningen inkluderar hotellfastigheter med långsiktiga hyresavtal med internationella och regionala hotellkedjor. Inom operatörsverksamheten driver Pandox själva hotell i sina helt ägda fastigheter.

Enligt den senaste mätningen av oss på Börskollen har Pandox aktie 3842 ägare hos nätmäklaren Avanza och 955 ägare hos Nordnet. Det visar på ett stabilt intresse från privatinvesterare, även om den senaste analysen från Affärsvärlden indikerar att aktien kan vara rätt värderad för tillfället.

Det återstår att se hur Pandox fortsatta strategiska satsningar, särskilt i Storbritannien, kommer att påverka företagets långsiktiga tillväxt och aktieägarvärde.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Pandox

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Pandox

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt