Palo Alto Networks nära att förvärva israelisk startup inom cyber security
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Palo Alto Networks nära att förvärva israelisk startup inom cyber security

Palo

Cybersäkerhetsjätten Palo Alto Networks är enligt uppgifter på väg att förvärva den israeliska startupen Talon Cyber Security. Affären, som kan bli officiell redan nästa vecka, uppskattas vara värd mellan 600 och 700 miljoner dollar, vilket motsvarar 6,5 till 7,6 miljarder kronor.

Uppgifterna kommer från källor till The Information, som rapporterar att affären kan offentliggöras redan på måndag. Talon Cyber Security, som är baserat i Israel, är specialiserade inom cybersäkerhet och har utvecklat en säker webbläsare baserad på Googles Chromium-programvara.

Stärker skyddet mot skadliga länkar

Talons webbläsare har funktioner designade för att förhindra att anställda klickar på skadliga länkar, vilket gör det till en attraktiv tillgång för Palo Alto. Förvärvet av Talon kommer att förstärka Palo Altos egna erbjudande, särskilt för företag som tillämpar distansarbete.

Detta skriver The Information, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En strategisk affär

Genom att förvärva Talon Cyber Security kan Palo Alto Networks utöka sin produktportfölj och stärka sin position på marknaden för cybersäkerhet. Affären skulle också erbjuda Palo Alto möjligheten att stärka skyddet mot potentiella cyberhot för företag som tillämpar distansarbete, vilket blir allt mer relevant i dagens digitala arbetsmiljö.

Om Palo Alto Networks

Palo Alto Networks är ett IT-företag som arbetar med datasäkerhet, tillverkar och erbjuder brandväggar som identifierar och kontrollerar applikationer, skannar datatrafik för att stoppa hot och hackning. Palo Alto Networks levererar till kunder över hela världen. Bolaget grundades 2005 och har sitt huvudkontor i Santa Clara, Kalifornien.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Palo Alto Networks

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Palo Alto Networks

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt