På jakt efter svenska småbolag? Här är fyra heta tips
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

På jakt efter svenska småbolag? Här är fyra heta tips

På

Många svenska småbolag har tappat på börsen, men det finns fortfarande potential för den som är villig att leta. En analys från Dagens industri pekar ut fyra välskötta defensiva småbolag som anses köpvärda och erbjuder både hög direktavkastning och god kurspotential.

  • Fyra småbolag anses köpvärda enligt Dagens industri.
  • Bredband 2, Sleep Cycle, Viva Wine Group och G5 Entertainment lyfts fram.
  • Samtliga bolag delar ut till aktieägarna och har goda framtidsutsikter.

Bredband 2: Stabilitet och uppköpspotential

Det första företaget som nämns i analysen är Bredband 2. Bolaget anses ha en stabil och konjunkturokänslig verksamhet, vilket gör det attraktivt i osäkra tider. Direktavkastningen ligger på 6 procent, och investmentbanken ABG har pekat ut Bredband 2 som ett potentiellt uppköpsobjekt.

Sleep Cycle: Skalbar verksamhet med hög bruttomarginal

Sleep Cycle är det andra bolaget som lyfts fram. Verksamheten är mycket skalbar och har en bruttomarginal nära 100 procent. Tidigare försök att köpa ut bolaget har misslyckats, men Dagens industri menar att framtida tillväxt kan ge god avkastning.

Viva Wine Group: Expansion och valutamotvind

Viva Wine Group har nyligen expanderat till Centraleuropa genom förvärv av tyska Vicampo. Företaget har dock mött valutamotvind, men kan se uppsida om kronan stärks eller om e-handeln växer. Det finns även potential i bolagets strategiska expansion och möjligheter till framtida tillväxt.

G5 Entertainment: Stabilitet och återinvestering

Det sista bolaget som nämns är G5 Entertainment, ett mobilspelsbolag. Trots en minskad omsättning har bolaget stabila marginaler och återinvesterar vinster samtidigt som de delar ut till aktieägarna. Det finns potential att öka intäkterna från egna spel och egen publiceringsplattform.

Samtliga bolag utom Viva Wine Group har nettokassa, och alla fyra delar ut till aktieägarna. Trots vissa risker och utmaningar finns det enligt analysen möjlighet till god avkastning för den tålmodige investeraren. För mer information, läs analysen från Finwire.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Sleep Cycle

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt