Obama ger sitt stöd till Kamala Harris i presidentvalet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Obama ger sitt stöd till Kamala Harris i presidentvalet

Obama

USA:s tidigare president Barack Obama och hans fru Michelle Obama har officiellt meddelat sitt stöd för nuvarande vicepresidenten Kamala Harris i det kommande presidentvalet. Beskedet kom genom en video som publicerats av Harris kampanjorganisation.

  • Barack och Michelle Obama stödjer Kamala Harris i presidentvalet.
  • Stödet meddelades via en video publicerad av Harris kampanjorganisation.
  • Demokraternas presidentkandidat utses på konventet i Chicago den 19-22 augusti.

Enligt en nyhet från CNBC har Barack och Michelle Obama uttryckt sitt stöd för Kamala Harris i det kommande presidentvalet i november. Beskedet kom genom en video med ett kort telefonsamtal mellan Obama och Harris, som nu har publicerats av Harris kampanjorganisation.

Stödet från tidigare presidentparet

Det är inte första gången som Barack Obama aktivt deltar i politiska kampanjer efter sin tid som president. Hans stöd anses vara betydelsefullt för Harris kampanj och kan ha stor påverkan på väljarkåren. Michelle Obama, som ofta engagerar sig i olika sociala frågor, har även hon uttryckt sitt stöd för Harris.

Demokraternas presidentkandidat

Kamala Harris förväntas bli vald till demokraternas presidentkandidat under partiets konvent, som hålls i Chicago den 19 till 22 augusti. Detta är ett viktigt steg i processen och kommer att fastställa vem som kommer att representera partiet i det kommande valet.

Vem som blir Harris vicepresidentkandidat är ännu inte känt, men besked väntas senast den 7 augusti då partiets nationella kommitté, DNC, officiellt kommer nominera sina kandidater.

På Börskollen följer vi utvecklingen noggrant och kommer att fortsätta rapportera om viktiga händelser inför det kommande valet. Stödet från Obama-paret kan potentiellt stärka Harris position ytterligare och påverka dynamiken i valkampen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt