Nytt förvärv från Bredband2 – Affärsvärlden behåller köpråd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Nytt förvärv från Bredband2 – Affärsvärlden behåller köpråd

Nytt

Bredband2 fortsätter att konsolidera marknaden genom att köpa upp Bredbandsson för 18,5 miljoner kronor. Enligt Affärsvärlden värderas Bredband2 fortsatt till en rabatt jämfört med större aktörer som Telia och Tele2. Aktien ses som ett intressant alternativ för investerare.

  • Bredband2 köper Bredbandsson för 18,5 miljoner kronor.
  • Aktien värderas till cirka 10 gånger rörelsevinsten.
  • Bredband2 kan vara ett potentiellt uppköpsobjekt på sikt.

Fortsätter konsolidera marknaden

Bredbandsspecialisten Bredband2 har meddelat sitt senaste förvärv av Bredbandsson för 18,5 miljoner kronor. Detta är ytterligare ett steg i företagets strategi att konsolidera marknaden. Affärsvärlden rapporterar att Bredband2 har en stark balansräkning och att aktien värderas till cirka 10 gånger rörelsevinsten.

Värderas till rabatt

Trots den starka finansiella positionen värderas Bredband2 fortfarande till en tydlig rabatt jämfört med andra större aktörer på marknaden, såsom Bahnhof, Telia, Tele2 och Telenor. Detta gör aktien intressant för investerare som söker defensiv exponering mot en konjunkturstabil verksamhet med hög andel återkommande intäkter.

Potentiellt uppköpsobjekt

Affärsvärlden nämner även möjligheten att Bredband2 själva kan bli ett potentiellt uppköpsobjekt på sikt. Analysen ger en positiv syn på aktien och behåller sitt köpråd. "Vi tycker fortsatt Bredband2 är ett intressant alternativ för investerare som vill ha defensiv exponering mot konjunkturstabil verksamhet och hög andel återkommande intäkter. På sikt är det heller inte omöjligt att Bredband2 själva kan vara ett potentiellt uppköpsobjekt. Vi behåller köprådet på aktien," framgår det av analysen.

Vi på Börskollen fortsätter att följa utvecklingen inom bredbandssektorn och kommer att hålla er uppdaterade med de senaste nyheterna och analyserna.

Börskollen om Bredband2

Bredband2 är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern BRE2 på First North. Bredband2 verkar inom sektorn Telekommunikation och aktien har 6449 st ägare hos Avanza samt 1239 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Bredband2 är en leverantör av internetuppkoppling. Företaget tillhandahåller kompletta lösningar inom bredband, både fast och mobil telefoni, samt IP-baserade tjänster. De är särskilt inriktade på att erbjuda optisk fiber i lokala nätverk (LAN), huvudsakligen till privatpersoner i stadsnät, allmännyttiga hyresfastigheter och bostadsrättsföreningar. Utöver detta erbjuder företaget även tjänster för brandväggar och antivirusprogram.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Bredband2, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Bredband2

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt