Nytt desperat drag för att stoppa kursslakten – Kina börjar reglerar blankning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Nytt desperat drag för att stoppa kursslakten – Kina börjar reglerar blankning

Nytt

Kinas finansinspektion CSRC har meddelat att de kommer att avbryta utlåningen av så kallade begränsade aktier, i ett försök att förhindra blankning och i syfte att stabilisera landets aktiemarknad. Beslutet kommer i ljuset av en volatil start på året för Shanghai SSEC-indexet. Detta rapporterar bland annat Dagens industri.

  • CSRC har beslutat att avbryta utlåningen av begränsade aktier, ett drag som syftar till att stabilisera Kinas aktiemarknad.
  • Shanghai SSEC-indexet har haft en volatil start på året, men steg i onsdags efter att Kinas centralbank meddelat att de sänker reservkraven för banker.

Finansinspektionens stopp träder i kraft från och med idag måndag, som det senaste i en rad åtgärder från kinesiska myndigheter för att stabilisera aktiemarknaden.

Trots flera branta fall såg SSEC-indexet en uppgång i onsdags efter att landets centralbank, PBOC, meddelade att de skulle sänka reservkraven för banker med 50 punkter från och med den 5 februari. Detta ger kinesiska banker ett kapitaltillskott värt motsvarande 1.500 miljarder kronor.

Enligt Reuters uppmanar flera analytiker och investerare Peking att implementera fler stödåtgärder för att återställa förtroendet bland kinesiska konsumenter och företag.

Detta rapporterar Dagens industri om.

"Den kinesiska aktiemarknaden är undervärderad"

Gave skriver vidare att den kinesiska aktiemarknaden idag är undervärderad i förhållande till kontanter, kinesiska obligationer, guld och andra aktiemarknader i världen, och befinner sig i ett tillstånd av total panik.

Han menar att det är "det bästa erbjudandet i världen". Han förutser att Kinas tillväxt kommer ta fart igen när företagens intäkter överstiger kostnaden för kapital, vilket han menar är på väg att ske.

Tips: I vår stora guide om blankning kan du läsa mer om begreppet och se de mest blankade aktierna i Sverige.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt