Nvidias starka kvartalsrapport överträffar förväntningarna men aktien faller
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Nvidias starka kvartalsrapport överträffar förväntningarna men aktien faller

Nvidias

Trots att den amerikanska chipjätten Nvidia levererade en delårsrapport för tredje kvartalet som slog analytikernas förväntningar, upplevde företagets aktie ett fall i efterhandeln. Företagets försäljning ökade betydligt, men försäljningen till Kina och andra länder förväntas minska i fjärde kvartalet på grund av exportrestriktioner.

Överträffade förväntningarna men aktien faller

Nvidia rapporterade en omsättning på 18,12 miljarder dollar för det tredje kvartalet, en betydande ökning jämfört med Factsets analytikerkonsensus på 16,19 miljarder dollar. Trots detta sjönk aktien med 1,7 procent i efterhandeln efter att rapporten släpptes.

Företaget rapporterade också att deras tillväxt inom området datacenter ökade med 279 procent till 14,51 miljarder dollar, vilket var bättre än de förväntade 12,97 miljarder dollar enligt StreetAccount. Det justerade resultatet per aktie hamnade på 4,02 dollar, vilket också var bättre än de förväntade 3,37 dollar.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Negativ påverkan på försäljningen på grund av exportrestriktioner

Nvidia varnar dock för att exportrestriktioner kommer att påverka försäljningen till Kina och andra länder negativt i fjärde kvartalet. Företagets finanschef, Colette Kress, uttryckte förhoppningen om att denna minskning kommer att kompenseras av stark tillväxt i andra regioner.

Nvidia arbetar för närvarande med kunder i Kina och Mellanöstern för att säkra en amerikansk licens för att kunna sälja sina högpresterande produkter till dem. Företaget försöker också utveckla nya datacenterprodukter som skulle uppfylla amerikanska regeringspolicys och inte kräva licenser, men Kress förklarade att detta inte kommer att ha någon större inverkan under fjärde kvartalet.

Om Nvidia

Nvidia är ett teknikbolag. Bolaget är specialiserade inom visuell datorteknik och erbjuder ett flertal produkter som berör grafikkort, grafikbehandlingsenheter (GPU) och artificiell intelligens (AI). Produkterna används huvudsakligen inom spelindustrin och vidaresäljs under ett flertal olika varumärken, där det mer kända inkluderar Titan. Bolaget grundades 1993 och har sitt huvudkontor i Santa Clara, Kalifornien.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nvidia

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nvidia

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt