Nu tar Tesla upp kampen mot Volvo och Scania i Europa
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Nu tar Tesla upp kampen mot Volvo och Scania i Europa

Nu

Tesla planerar en storlansering av sin eldrivna lastbil, Tesla Semi, i Europa. Med en imponerande räckvidd på 60 mil riktar sig Tesla mot den europeiska marknaden där Volvo och Scania idag dominerar. Företaget har börjat rekrytera nyckelpersonal för att driva satsningen framåt.

  • Tesla rekryterar en affärsutvecklingschef för Europa
  • Tesla Semi erbjuder upp till 60 mils räckvidd
  • Volvo och Scania får konkurrens på den europeiska marknaden

Tesla har nu siktet inställt på att utmana etablerade europeiska spelare som Volvo och Scania med sin eldrivna lastbil, Tesla Semi. Det rapporterar motorsajten Carup. Tesla har även påbörjat rekryteringen av en affärsutvecklingschef för att etablera och upprätthålla kundrelationer i Europa.

Rekryterar nyckelpersonal

I en platsannons söker Tesla en "chef för affärsutveckling – Semi Truck EMEA". Denna person kommer att ha i uppgift att träffa potentiella europeiska kunder för att förstå deras behov och arbetscykler. Detta är ett tydligt tecken på att Tesla förbereder sig för en större lansering av Tesla Semi i Europa.

Hög räckvidd ger konkurrensfördel

Med en räckvidd på upp till 60 mil utmanar Tesla Semi de nuvarande ledarna på marknaden. Volvos eldrivna lastbil, Volvo FH Electric, har en räckvidd på 30 mil medan Scanias el-lastbil klarar av 52 mil med en tågvikt på 29 ton. Även Mercedes e-Actros, som har en räckvidd på 50 mil, ligger efter Tesla Semi i detta avseende.

Fokus på kundrelationer och behov

Elon Musk har tidigare antytt att produktionen av Tesla Semi kan komma att ske i Teslas anläggning i Giga Berlin. Genom att rekrytera nyckelpersonal för affärsutveckling i Europa, visar Tesla att de tar sina expansionsplaner på allvar.

Hittills har Tesla Semi levererats till ett fåtal kunder i USA, bland annat till stora företag som Pepsi och Costco. Med den nya satsningen i Europa hoppas Tesla på en bredare utrullning och en starkare närvaro på den internationella marknaden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt