Note dyker 13 procent efter vinstvarning – insynsförsäljning väcker frågor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Note dyker 13 procent efter vinstvarning – insynsförsäljning väcker frågor

Note

Kontraktstillverkaren Note har för tredje gången i år sänkt sin prognos för 2024 och senarelägger dessutom sina finansiella mål från 2027 till 2028. Beskedet har lett till en tvåsiffrig nedgång i aktiekursen. Affärsvärlden rapporterar att både storägaren och vd:n har sålt aktier de senaste månaderna, vilket väcker frågor om bolagets framtid.

  • Note sänker prognosen för 2024 för tredje gången i år.
  • Bolaget senarelägger sina finansiella mål från 2027 till 2028.
  • Aktiekursen faller tvåsiffrigt på beskedet.

Återköp av aktier och sänkta mål väcker kritik

Enligt en nyhet från Affärsvärlden kritiseras Note för att ha aviserat återköp av aktier den 3 september, för att sedan bara några veckor senare utfärda en vinstvarning och sänka sina mål. Denna inkonsekvens har skadat förtroendet för bolaget, enligt tidningen.

Affärsvärlden noterar också att Note-aktien har fallit med drygt 30 procent det senaste året, vilket är i nivå med eller något högre än bolagets noterade branschkollegor. Trots att Note har visat fin tillväxt de senaste åren, har 2024 varit ett år fyllt med prognossänkningar och tveksamma insynsförsäljningar.

Som en följd av torsdagens vinstvarning hade aktien tappat runt 13 procent vid 15-tiden.

Osäkra framtidsutsikter trots tillväxt

Note, som specialiserar sig på tillverkning av elektronikprodukter och avancerade ingenjörstjänster, har haft en stark tillväxt under de senaste åren. Bolaget erbjuder tjänster som komponentval, tester och utrustning, samt eftermarknadsservice. Deras verksamhet är främst koncentrerad till Norden, Baltikum, Asien och Europa.

Trots dessa positiva aspekter har det senaste årets händelser skapat osäkerhet kring bolagets framtid. Affärsvärlden sammanfattar sin analys med att de är neutrala till Note-aktien på grund av de senaste månadernas utveckling och de frekventa prognossänkningarna.

Vid den senaste mätningen av oss på Börskollen hade Note 13 108 ägare hos nätmäklaren Avanza och 3 261 ägare hos Nordnet. Det återstår att se hur bolaget kommer att hantera de kommande utmaningarna och om de kan återfå marknadens förtroende.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om NOTE

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien NOTE

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt