Northvolt-krisen: Regeringen för samtal med batteritillverkaren
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Northvolt-krisen: Regeringen för samtal med batteritillverkaren

Northvolt-krisen:

Näringsminister Ebba Busch meddelar att regeringen håller dialog med det svenska företaget Northvolt, som enligt källor upplever en ekonomisk kris. Situationen har förvärrats sedan slutet av sommaren, enligt uppgifter. Detta säger hon till Dagens Industri.

  • Regeringen diskuterar med Northvolt under ekonomisk kris.
  • Northvolts situation har blivit alltmer kritisk sedan sommaren.
  • Ingen ny kommunikation från regeringen om Northvolt.

Northvolt i ekonomisk kris

Enligt källor inom branschen som talat med Dagens Industri har Northvolt det mycket svårt ekonomiskt. Situationen förvärrades avsevärt efter sommaren, vilket nu har lett till att regeringen engagerar sig i frågan. Näringsminister Ebba Busch har uttalat att det är en del av hennes roll att hålla en konstant dialog med svenska företag, inklusive Northvolt.

Ebba Busch om regeringens roll

"Som näringsminister är det min uppgift att stå i ständig dialog med våra bolag. Och det är klart att vi har haft och har dialog med Northvolt också. Det är klart att de informerar oss i ett läge där det blir mycket mediaskriverier också. Och jag har alltid nära dialog med de svenska bolagen och så också Northvolt," säger Ebba Busch.

Trots den allvarliga situationen har regeringen inga nya besked att kommunicera när det gäller Northvolt för tillfället. Det återstår att se hur företaget kommer att navigera genom denna kris och vilka eventuella åtgärder som kan vidtas för att stödja dem.

Bakgrund om Northvolt

Northvolt AB är ett svenskt företag som grundades 2015 av Peter Carlsson under namnet SGF Energy. Företaget är i färd med att uppföra en fabrik i Skellefteå för produktion av litiumjonbatterier, som främst ska användas i elbilar och för energilagring. Fabriken i Skellefteå är en central del av företagets vision att skapa en hållbar och konkurrenskraftig batteriproduktion i Europa.

Vi på Börskollen följer noggrant utvecklingen kring Northvolt och andra svenska företag inom den gröna teknologin. Håll utkik efter fler uppdateringar och analyser om hur denna situation kan påverka både företaget och marknaden i stort.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Northvolt

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Northvolt

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt