Nordea-veteran till Noba inför möjlig börsnotering
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Nordea-veteran till Noba inför möjlig börsnotering

Nordea-veteran

Rickard Strand, en av Nordea Banks mest erfarna analytiker, lämnar banken för en ny roll inom investor relations på Noba. Flytten sker samtidigt som Noba förbereder sig för en möjlig börsnotering. Nordea bekräftar förändringen och meddelar att bevakningen av flera stora bolag tillfälligt pausas.

  • Rickard Strand lämnar Nordea för Noba
  • Noba förbereder sig för potentiell börsnotering
  • Nordeas bevakning av flera bolag pausas tills en ersättare är funnen

Enligt Dagens Industri har Rickard Strand, som varit en framstående analytiker på Nordea Bank, beslutat sig för att lämna banken för att ta en ny roll inom investor relations på Noba. Noba, som ägs av Nordic Capital, är i processen att förbereda sig för en möjlig börsnotering. Nordea har bekräftat denna förändring för tidningen.

Strands bakgrund och ny roll

Rickard Strand har en gedigen bakgrund inom finansbranschen med tidigare erfarenheter från HQ Bank och Danske Bank. Under det senaste decenniet har han arbetat på Nordea, där han haft ansvar för bevakningen av flera betydande bolag inom sektorn. Hans nya position på Noba markerar en viktig förändring i hans karriär, särskilt med tanke på Nobas börsplaner.

Pauserad bevakning av stora bolag

Som en följd av Strands avhopp kommer Nordea tillfälligt att pausa bevakningen av flera stora bolag som han haft ansvar för. Dessa inkluderar Intrum, SEB, Handelsbanken, Swedbank, TF Bank och EQT. Bevakningen kommer att återupptas när en ersättare har rekryterats. För Nordea innebär detta en övergångsperiod där vissa analyser och rapporter kan komma att försenas.

Om Nordea Bank

Nordea är en av de ledande bankerna i Norden och Baltikum, med ett brett utbud av finansiella tjänster för både privatpersoner och företag. Banken erbjuder bland annat kapitalförvaltning, lånefinansiering och pensionssparande. Dessutom tillhandahåller Nordea rådgivning, trygghetsförsäkringar och valutahantering. Huvudkontoret är beläget i Helsingfors.

Vid senaste mätningen av oss på Börskollen hade Nordea 66 978 ägare hos nätmäklaren Avanza och 5 522 ägare hos Nordnet, vilket visar på ett stort intresse bland privata investerare.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nordea Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt