Nokian Tyres inviger världens första CO2-fria däckfabrik
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Nokian Tyres inviger världens första CO2-fria däckfabrik

Nokian

Finska däcktillverkaren Nokian Tyres har invigt sin nya däckfabrik i Oradea, Rumänien. Fabriken är enligt företaget den första i världen som drivs helt utan utsläpp av koldioxid. Full kommersiell drift väntas i början av 2025.

  • Ny fabrik i Rumänien med noll CO2-utsläpp
  • Årsproduktion på 6 miljoner däck
  • Fokus på den centraleuropeiska marknaden

Enligt Finwire har Nokian Tyres invigt sin nya däckfabrik för personbilar i Oradea, Rumänien. Fabriken är den första i världen som drivs utan utsläpp av koldioxid och väntas nå full kommersiell drift i början av 2025.

Strategisk satsning för framtiden

Fabriken har en produktionskapacitet på 6 miljoner däck per år och kommer att fokusera på personbilsdäck som främst säljs på den centraleuropeiska marknaden. Nokian Tyres har även möjlighet att utöka produktionen vid behov. Företagets vd, Jukka Moisio, uttrycker sin entusiasm över invigningen och säger: "Vi är mycket glada över att kunna inviga vår fabrik i Oradea idag. Den kommer att stärka vår förmåga att betjäna våra kunder i och utanför Centraleuropa och stödja vår planerade tillväxt mot en nettoomsättning på 2 miljarder euro. Med vår fullskaliga däckfabrik med noll CO2-utsläpp är vi redo att leda branschen och sätta den nya standarden för hållbar däcktillverkning."

Om Nokian Tyres

Nokian Tyres är en finsk tillverkare av högkvalitativa däck för personbilar, lastbilar och tunga fordon. Företaget äger även Vianor-kedjan som erbjuder olika däck- och bilrelaterade tjänster. Med huvudkontor i Nokia, Finland, fokuserar Nokian Tyres främst på marknaderna i Norden, Centraleuropa och Nordamerika. Produktion av personbilsdäck inleddes redan 1932.

Vid senaste mätningen hade Nokian Tyres 1340 ägare hos nätmäklaren Avanza och 41034 ägare hos Nordnet. Vi på Börskollen följer utvecklingen noggrant.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nokian Renkaat

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt