Nobia-aktien inte köpvärd trots kursslakt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Nobia-aktien inte köpvärd trots kursslakt

Nobia-aktien

Nobia-aktien har upplevt ett rejält fall under året, med en minskning på 57 procent. Detta kan kopplas till en nedgång i organisk tillväxt, minskat resultat och stigande skuld. Enligt Affärsvärldens färska analys är det nödvändigt för företaget att stärka sin balansräkning.

Affärsvärlden föreslår att Nobia bör överväga att sälja sina verksamheter utanför Norden för att enbart fokusera på den nordiska marknaden. Huvudutmaningen är dock att hitta en köpare som är villig att betala ett rimligt pris. Med hänsyn till detta är en emission det mest sannolika alternativet, enligt Affärstidningen.

Inga insynsköp trots svag kursutveckling

Affärsvärlden lyfter också fram att det inte har skett några insynsköp trots den svaga kursutvecklingen för Nobia-aktien. Detta kan tolkas som ett tecken på att företagets ledning inte tror att aktien är undervärderad.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutral rekommendation kvarstår

Affärsvärldens rekommendation för Nobia-aktien förblir neutral. Detta innebär att tidningen varken råder investerare att köpa eller sälja aktien, utan snarare att hålla sig till deras befintliga positioner.

Om Nobia

Nobia är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 10962st ägare hos Avanza samt 3053st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Nobia är ett tillverkningsbolag. Bolaget är specialiserade inom tillverkning och utveckling av kökslösningar. Produkterna vidaresäljs under ett flertal varumärken på den europeiska marknaden och innefattar huvudsakligen Marbodal, Petra och Sigdal. Kunderna består av både privat- och företagskunder. Bolaget var tidigare en del av Stora Enso och bildades under 1996. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nobia

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt