Nilörn återhämtar sig efter cyberattack och oroligheter
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Nilörn återhämtar sig efter cyberattack och oroligheter

Nilörn

Etikettillverkaren Nilörn meddelar att verksamheten till stor del är återställd efter en cyberattack och oroligheter i Bangladesh. Bolaget arbetar nu för att säkerställa kontinuitet och prioritera kundorder.

  • Cyberattacken den 6 augusti har till stor del åtgärdats.
  • Produktionen i Bangladesh återupptogs den 5 augusti efter sju dagars avbrott.
  • Bolaget arbetar för att säkerställa sina anställdas säkerhet och kontinuitet i leveranserna.

Återupptagen produktion efter cyberattack

Enligt Finwire har Nilörn meddelat att bolaget framgångsrikt återhämtat sig efter en cyberattack som drabbade deras IT-system tisdagen den 6 augusti. Bolagets dedikerade IT-team har, i samarbete med externa experter, arbetat intensivt för att återställa systemen och säkerställa kontinuitet i verksamheten.

Nilörn uppger att leveranser av varor nu återupptagits från samtliga siter och att verksamheten återgår stegvis till det normala. De kvarstående åtgärderna rör system som inte är affärskritiska men som förväntas vara återställda inom kort.

Oroligheter i Bangladesh påverkar produktionen

Nilörn meddelar även att produktionen i Bangladesh återupptogs den 5 augusti efter ett totalt avbrott på sju dagar, orsakat av pågående oroligheter i landet. Bolaget arbetar nu med sina kunder, främst lokala textilfabriker, för att prioritera och hantera ordrar, och förväntar sig att kunna uppfylla sina leveransåtaganden som planerat.

Nilörns lokala ledning följer utvecklingen noga och prioriterar sina anställdas säkerhet. "Vi samarbetar nu med våra kunder för att prioritera och hantera orders och beräknas uppfylla våra leveransåtaganden som planerat. Vår lokala ledning prioriterar våra anställdas säkerhet och följer noga utvecklingen. Verksamheten kan komma att stängas ner igen om situationen förvärras", skriver bolaget.

Vi på Börskollen följer denna utveckling noga och kommer att fortsätta rapportera om hur Nilörn hanterar dessa utmaningar och säkerställer kontinuitet i sin verksamhet.

Börskollen om Nilörngruppen

Nilörngruppen är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern NIL B på Small Cap. Nilörngruppen verkar inom sektorn Material och aktien har 3538 st ägare hos Avanza samt 865 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Nilörngruppen är ett företag som specialiserar sig på produktion. De tillverkar en mängd olika etiketter, förpackningar och accessoarer, främst för kunder inom mode- och klädindustrin. Förutom sin huvudsakliga produktion erbjuder företaget även tjänster inom grafisk design och varumärkesprofilering. Deras kunder finns över hela världen, med en stark närvaro på den europeiska marknaden. Företaget startades 1977 och har sitt huvudkontor i Borås.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Nilörngruppen, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nilörngruppen

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nilörngruppen

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt