Nibes aktie stiger - trots förväntningar om lugnare kvartal
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Nibes aktie stiger - trots förväntningar om lugnare kvartal

Nibes

Värmeteknikbolaget Nibes aktiekurs upplevde en kraftig uppgång på onsdagen, med en topp på 7 procent. Trots att företagets VD, Gerteric Lindquist, förutspår ett par lugnare kvartal framöver, möjliggjordes denna uppgång troligen av återköp av blankade aktier.

Ökad nettoskuld och minskad efterfrågan

Enligt en kommentar i Dagens industri, borde Lindquists prognos om kommande lugnare kvartal dämpa investerarnas entusiasm. Tidningen framhåller också att utsikterna för Nibe-aktien inte ser särskilt ljusa ut på kort sikt, med tanke på den minskade efterfrågan på den europeiska marknaden. Dessutom har företagets omfattande investeringsprogram bidragit till att nettoskulden har ökat från 6 miljarder kronor till 18 miljarder kronor sedan årsskiftet.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Optimism på lång sikt

I sin halvårsrapport signalerade Lindquist något mindre återhållsamma utsikter än detta kvartal, vilket ledde till att Nibes aktie sjönk med 10 procent. Trots detta tror Dagens industri på företagets framtid. "På längre sikt kommer alltjämt värmepumpar och andra energibesparande produkter vara en tillväxtnisch och därmed göra Nibe till ett bra investeringsalternativ", skriver tidningen.

Vid skrivandets stund noteras Nibes aktie till 69,50 kronor, vilket är en uppgång med 0,6 procent sedan senast betalt.

Om NIBE Industrier

Nibe Industrier är ett industribolag. Bolaget erbjuder diverse tjänster inom värmelösningar och energieffektivisering. Koncernens verksamhet är indelad i ett flertal affärsområden, med vardera dotterbolags specialistkompetens. Kunderna återfinns på global nivå med störst koncentration inom Norden, Europa och Nordamerika. Produkterna riktar sig främst till bolag och större institut men även till privatpersoner. Bolaget har sitt huvudkontor i Markaryd.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om NIBE Industrier

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien NIBE Industrier

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt