Nibe faller på börsen efter svaga resultat från konkurrent
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Nibe faller på börsen efter svaga resultat från konkurrent

Nibe

Värmeteknikbolaget Nibe såg en nedgång på cirka 2 procent under fredagen, samtidigt som den italienska konkurrenten Ariston Group rapporterade betydande förluster och sänkte sin prognos för året. Detta har påverkat marknadens förtroende för Nibe, som redan har haft ett tufft år på börsen.

  • Ariston Groups intäkter sjönk med 19 procent i andra kvartalet.
  • Nibe har tappat cirka 35 procent på börsen i år.
  • Ariston sänker sin prognos för året på grund av marknadssvaghet och lagerminskning.

Ariston Groups resultat påverkar marknaden

Den italienska värmeteknikkonkurrenten Ariston Group upplevde en kraftig nedgång på Milanobörsen efter att ha presenterat preliminära siffror för andra kvartalet. Ariston rapporterade en minskning i intäkterna med 19 procent till 621 miljoner euro, medan det justerade rörelseresultatet minskade med hela 66 procent till 27 miljoner euro. Resultaten beskrivs som en följd av en långvarig svaghet på marknaderna, särskilt i Europa, samt betydande effekter av lagerminskningar och dekonsolidering av den ryska verksamheten.

Sänkta prognoser och åtgärder

Ariston flaggar nu för att intäkterna för året kan minska med mellan 12 och 15 procent på jämförbar basis. Den justerade rörelsemarginalen förväntas landa på cirka 6 procent, vilket är en betydande sänkning från den tidigare prognosen på 9,4–10 procent. "I detta sammanhang förstärker ledningen de åtgärder som vidtagits för att mildra konsekvenserna av den exceptionella marknadsminskningen 2024, för att vara redo för marknadsåterhämtningen 2025 och medellång sikt", skriver Ariston.

Nibes börsresa under året

För Nibe har året hittills varit utmanande. Bolaget har tappat cirka 35 procent på börsen i år och den senaste året summeras nedgången till drygt 50 procent. Ariston Groups svaga resultat och sänkta prognos har bidragit till ytterligare press på Nibes aktie. För mer information om marknadsutvecklingen, läs mer på Finwire.

Vi på Börskollen följer noggrant utvecklingen och kommer att fortsätta rapportera om de senaste händelserna inom värmetekniksektorn och dess påverkan på marknaden.

Börskollen om NIBE Industrier

NIBE Industrier är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern NIBE B på Large Cap. NIBE Industrier verkar inom sektorn Industri och aktien har 118159 st ägare hos Avanza samt 19957 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Nibe Industrier är ett företag inom industrisektorn som specialiserar sig på värmelösningar och energieffektivitet. Företaget är uppdelat i flera affärsområden, där varje dotterbolag har sin egen specialiserade expertis. Deras kundbas är global, med en stor närvaro i Norden, Europa och Nordamerika. Produkterna är främst avsedda för företag och stora institutioner, men de erbjuder även lösningar för privatpersoner. Företagets huvudkontor ligger i Markaryd.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om NIBE Industrier, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om NIBE Industrier

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien NIBE Industrier

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt