Neutralt råd för Akelius – nedgradering av bolagets kreditbetyg
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Neutralt råd för Akelius – nedgradering av bolagets kreditbetyg

Neutralt

Akelius fastighetsbolags planerade miljardutdelning för sina A-aktier har resulterat i en omedelbar omvandling av bolagets finansiella bild. Kreditvärderingsinstitutet Standard & Poors har redan reagerat genom att nedgradera bolagets betyg.

En annan signifikant förändring är att bolaget har upphört med sina stödköp av D-aktien, vilket har lett till en betydande nedgång i aktiekursen. Dessa förändringar kan möjligtvis bana väg för ett utköpserbjudande för återstående D-aktier, enligt en analys utförd av Affärsvärlden.

Betygsnedgradering och kursras

De dramatiska förändringarna i Akelius fastighetsbolags finansiella strategi har inte gått obemärkta. Standard & Poors, det respekterade kreditvärderingsinstitutet, har redan sänkt bolagets betyg, vilket uttrycker en viss oro för bolagets stabilitet. Parallellt har bolagets beslut att stoppa stödköpen för sin D-aktie lett till en kraftig fall i aktiekursen, vilket potentiellt kan påverka aktieägarnas förtroende för bolaget.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En möjlig väg till ett utköpserbjudande?

Med tanke på de aktuella omständigheterna, antyder Affärsvärlden i sin analys att dessa förändringar kan skapa en situation som möjligtvis kan utmynna i ett utköpserbjudande för återstående D-aktier. De tillägger dock att de för närvarande ger ett neutralt råd för Akelius D-aktier. Tiden kommer att visa hur dessa förändringar kommer att påverka bolagets framtida prestationer på aktiemarknaden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Akelius

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Akelius

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt