NCC:s kvartalsrapport överträffar förväntningarna
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

NCC:s kvartalsrapport överträffar förväntningarna

NCC:s

Byggbolaget NCC presenterade en stark rapport för det tredje kvartalet, överträffande marknadens förväntningar. Dock föll orderingången mer än vad analytiker hade förutsett, vilket ledde till en nedgång i aktiepriset.

Enligt Modular Finance sjönk NCC:s orderingång med 16,6 procent jämfört med samma period föregående år, vilket var 11 procent lägre än analytikernas genomsnittliga prognos.

Vd:n tonar ner betydelsen av orderingång

Vid ett besök i Di TV avfärdade NCC:s vd Tomas Carlsson det svaga utfallet av orderingången. Carlsson menade att man inte bör överanalysera resultaten från ett enskilt kvartal. "Den minskning vi ser är på anläggningsverksamheten i affärsområdet Infrastructure. Det beror ibland på att man har haft ett större projekt, vilket vi hade i fjol. Egentligen är vi på en ganska normal nivå", förklarade han.

Carlsson poängterade även att den minskade orderingången inte bör ses som ett tecken på minskad efterfrågan. "Det finns inget stöd i siffrorna för det", sade han.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Marknadens reaktion på rapporten

NCC:s aktiepris sjönk med 4,6 procent i samband med offentliggörandet av rapporten. Detta trots att bolagets ekonomiska resultat överträffade marknadens förväntningar.

Om NCC

NCC är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 15579st ägare hos Avanza samt 3616st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

NCC är en bygg- och fastighetsutvecklare. Störst verksamhet innehas inom utvecklingen av kommersiella fastigheter, industrilokaler och offentliga byggnader. Övriga projekt innefattar väg och anläggning, infrastruktur och underhåll. Bolaget bedriver verksamhet inom ett flertal marknader i Norden och Europa, där kunderna återfinns bland små- och medelstora företagskunder inom varierande branscher. Huvudkontoret är beläget i Solna.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om NCC

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien NCC

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt