Mysafety: Investeringsmöjlighet eller riskabel satsning?
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Mysafety: Investeringsmöjlighet eller riskabel satsning?

Mysafety:

Mysafety Group, tidigare känd som Empir Group, är en aktie som ofta missas av större investerare på grund av sitt blygsamma börsvärde. Med fokus på konsumentskydd, inklusive bedrägeri- och ID-skyddsförsäkringar, har bolaget satt upp ambitiösa ekonomiska mål för 2027. Frågan som ställs är om dessa mål är realistiska och om aktien är värd att överväga just nu.

  • Mysafety Group fokuserar på konsumentskyddstjänster.
  • Börsvärde på dryga 100 miljoner kronor lockar få större investerare.
  • Börsveckan ger ett neutralt råd kring aktien.

En okänd aktör med stora mål

Enligt en nyhet från Finwire/Börsveckan är Mysafety Group ett företag som ofta hamnar i skymundan på grund av sitt relativt låga börsvärde på drygt 100 miljoner kronor. Företaget är specialiserat inom konsumentskydd och erbjuder bland annat försäkringar mot bedrägerier och ID-stölder. Trots sin mindre storlek har Mysafety stora ambitioner och har satt upp finansiella mål för 2027 som skulle kunna göra aktien mer attraktiv.

Ekonomiska mål och framtidsutsikter

Mysafety siktar på att nå ett p/e-tal på omkring 8 till år 2027, baserat på en förväntad vinst per aktie på cirka 0,85 kronor. Dessa mål, om de uppnås, kan komma att förbättra aktiens status bland investerare. Emellertid framhåller Börsveckan att det finns en balans mellan risk och belöning vid dagens aktiekurs, vilket gör att de för närvarande ger ett neutralt råd angående aktien.

Bakgrund och marknadsnärvaro

Mysafety, som tidigare hette Empir Group, har en lång historia inom IT-konsultbranschen och erbjuder ett brett utbud av digitala tjänster och lösningar. Företaget grundades 1987 och har haft sitt huvudkontor i Stockholm. Det är främst verksamt på den nordiska marknaden. Med 3783 aktieägare hos Avanza och 309 hos Nordnet, är företaget dock långt ifrån okänt bland mindre investerare.

Vi på Börskollen har noterat att Mysafety, med sin specifika nisch och nordiska fokus, har potential att väcka intresse hos investerare som söker efter unika möjligheter på marknaden. Trots detta är det viktigt att noggrant överväga både riskerna och möjligheterna innan man investerar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om mySafety

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien mySafety

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt