Myndigheterna skär ner på tjänsteresor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Myndigheterna skär ner på tjänsteresor

Myndigheterna

Försäkringskassan och Stockholms universitet har minskat sina utgifter för tjänsteresor kraftigt, visar en granskning av fackförbundet ST:s tidning Publikt. Digitala möten tar alltmer plats, och både miljö- och pandemihänsyn ligger bakom denna förändring.

Enligt Publikts genomgång spenderade Försäkringskassan nästan 65 miljoner kronor på tjänsteresor under 2019. Denna siffra minskade med nästan 40 miljoner kronor under förra året, vilket motsvarar en minskning på 61 procent. Thomas Åding, avdelningsordförande för ST inom Försäkringskassan, förklarar att det nu är fler digitala möten som gäller.

Ökad digitalisering under pandemin

Åding menar att trots att Försäkringskassan har varit en digital myndighet länge, så har det blivit mer utvecklat under pandemin. "Även om vi har varit en digital myndighet länge tror jag att det vidareutvecklades ytterligare under pandemin", säger han till Publikt.

Detta rapporterar GP.se om.

Fler myndigheter som minskar sina tjänsteresor

Även Stockholms universitet har minskat sina tjänsteresekostnader. Under 2019 spenderade universitetet 123 miljoner kronor på tjänsteresor. Denna summa minskades till 50 miljoner kronor under förra året. Universitetet införde en ny mötes- och resepolicy 2020, vilket hade påbörjats redan 2019. Magnus Breitholtz, rektorsråd för miljö och hållbar utveckling, säger att det inte bara handlade om pandemin utan även om ny kunskap och universitetets ambition att vara koldioxidneutralt innan 2040.

"Det hade egentligen ingenting med pandemin att göra. Revideringen började redan 2019 och det handlade mer om ny kunskap och det tuffa målet vi har satt om att vara koldioxidneutrala innan 2040", säger Breitholtz till Publikt.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt