Mobilspelsföretaget kämpar med minskad tillväxt - men potential finns
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Mobilspelsföretaget kämpar med minskad tillväxt - men potential finns

Mobilspelsföretaget

Mobilspelsföretaget G5 Entertainment brottas med utmaningar inom sektorn, i synnerhet en negativ tillväxt. Trots att företagets omsättning föll med 10 procent organiskt under tredje kvartalet, var en ljuspunkt ökad intäkter från G5 Store. Aktien anses inte vara övervärderad, men för att företaget ska ta ett rejält kliv framåt krävs troligen en ny spelsuccé.

Detta framgår av en analys som publicerades av Affärsvärlden under onsdagen. Tidningen pekar på att trots de nuvarande utmaningarna erbjuder G5 Entertainment en intressant investeringsmöjlighet för de som söker långsiktig tillväxt.

Potential för högre avkastning

Analytikerna på Affärsvärlden ser en potential för en avkastning på 44 procent på aktien på ett par års sikt i sitt huvudscenario. Aktien anses därmed vara köpvärd för investerare som är beredda att vänta på högre avkastning.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Ytterligare uppsida med ny spelsuccé

Utöver den potentiella avkastningen finns det ytterligare möjligheter för uppgång om G5 Entertainment lyckas lansera en ny spelsuccé. Företagets framsteg inom spelutveckling kommer att vara avgörande för dess framtida tillväxt och lönsamhet.

Om G5 Entertainment

G5 Entertainment är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 8937st ägare hos Avanza samt 1725st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

G5 Entertainment är verksamma inom underhållningsbranschen. Bolaget är en utvecklare och förläggare av spel för iOS, Android, Kindle Fire och enheter som drivs utav Windows. G5 Entertainment utvecklar och publicerar spel som är lätta att lära sig och bolaget riktar sig till en bred publik, både erfarna- och oerfarna spelare. Spelen vidaresäljs under ett flertal varumärken. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om G5 Entertainment

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien G5 Entertainment

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt