Meta tjänar pengar på annonser för illegala droger
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Meta tjänar pengar på annonser för illegala droger

Meta

Meta Platforms, företaget bakom Facebook och Instagram, har visat sig ha aktiva annonser som leder användare till webbplatser som säljer illegala droger. Detta trots en pågående federal utredning. Wall Street Journal rapporterar om problemet som kvarstår flera månader efter att utredningen inleddes.

  • Meta fortsätter att tjäna pengar på annonser som bryter mot deras drogpolicy.
  • Granskning avslöjar dussintals annonser för olagliga substanser.
  • AI-verktygen misslyckas med att upptäcka och stoppa dessa annonser.

Enligt Wall Street Journal har Meta Platforms, företaget bakom flera stora sociala nätverk, fortfarande aktiva annonser på Facebook och Instagram som leder användare till e-handelssidor som säljer illegala droger. Detta trots att det pågår en federal utredning mot företaget.

Fortsatta överträdelser av drogpolicy

Trots företagets regler som förbjuder drogreklam fortsätter Meta att tjäna pengar på dessa annonser. En granskning av Wall Street Journal avslöjade dussintals annonser som marknadsförde illegala substanser som kokain och receptbelagda opioider. En separat analys från en branschgrupp hittade hundratals liknande annonser.

AI-verktyg misslyckas med att stoppa annonser

Meta använder sig av AI-verktyg för att moderera innehållet på sina plattformar, men dessa verktyg lyckas inte alltid upptäcka och stoppa annonser för droger. Enligt Wall Street Journal kan bilderna som används i annonserna vara utformade för att kringgå Metas system för att upptäcka sådana annonser.

En talesperson för Meta kommenterade: "Våra system är utformade för att proaktivt upptäcka och bekämpa innehåll som bryter mot reglerna, och vi avvisar hundratusentals annonser för att de bryter mot vår drogpolicy. Vi fortsätter att investera resurser och ytterligare förbättra vår tillämpning av denna typ av innehåll. Våra hjärtan går ut till dem som lider av de tragiska konsekvenserna av denna epidemi - det kräver att vi alla arbetar tillsammans för att stoppa den".

Du kan läsa hela artikeln på Wall Street Journal.

På Börskollen följer vi noga utvecklingen kring hur techjättar hanterar innehållsmoderering och dess påverkan på samhället.

Börskollen om Meta Platforms

Meta Platforms Inc är ett internationellt företag som äger och driver flera välkända sociala nätverkstjänster. Bland dessa finns Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp och Oculus som de mest framstående. Företagets kärnverksamhet är att tillhandahålla plattformar där familjer, vänner och företag kan kommunicera online. Meta Platforms grundades år 2004 under namnet Facebook. Företagets huvudkontor ligger i Menlo Park, Kalifornien.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Meta Platforms, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt