Mer nedskärningar hos Embracer
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Mer nedskärningar hos Embracer

Mer

Den svenska speljätten Embracer har rapporterats göra personalnedskärningar på två av sina danska studior, Slipgate Ironworks och 3D Realms. Anställda från båda studiorna berättar att de har blivit uppsagda, vilket ökar koncernens lista över personalreduktioner sedan tidigare i år.

Branschsajten VGC rapporterar att flera anställda från de nämnda studiorna nu letar efter nya jobb. Slipgate Ironworks är bland annat kända för att ha bidragit till utvecklingen av det snabbt pacede svärdsspelet "Ghostrunner", där 3D Realms också hade en producentroll.

Detta kan vara ett tecken på en förändring i företagets strategi, från att fokusera på tillväxt genom förvärv till att snarare konsolidera sina resurser och fokusera mer på effektivitet och lönsamhet.

Detta skriver Göteborgsposten om.

Embracers stramare ekonomiska politik

Embracers, som förvärvade de två studiorna 2021, har varit i rampljuset för sin aggressiva expansionsstrategi. Men detta år har företaget dragit åt svångremmen, vilket resulterat i nedläggning av studior och uppsägningar. Bland annat har brittiska Free Radical Design och amerikanska Volition stängts ned, medan andra studior har drabbats av uppsägningar.

Detta kan vara ett tecken på en förändring i företagets strategi, från att fokusera på tillväxt genom förvärv till att snarare konsolidera sina resurser och fokusera mer på effektivitet och lönsamhet. Dessa händelser understryker de utmaningar som spelindustrin står inför i dagsläget, med ökande konkurrens och förändrade konsumentbeteenden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Embracer

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Embracer

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt