Meko expanderar lagerkapaciteten i Polen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Meko expanderar lagerkapaciteten i Polen

Meko

Bildelskedjan Meko meddelar att de nästan fördubblar sin lagerkapacitet i Polen. Expansionen innebär att ett nytt centrallager med en yta på 20 000 kvadratmeter tillkommer i Warszawa-regionen.

  • Meko utökar lagerkapaciteten i Polen med ett nytt centrallager.
  • Det nya lagret kommer att vara 20 000 kvadratmeter stort.
  • Hyresavtalet sträcker sig över tio år med möjlighet till ytterligare expansion.

Enligt Finwire har Meko utökat sin lagerkapacitet i Polen genom att etablera ett nytt centrallager i Warszawa-regionen. Det nya lagret kommer att ha en yta på cirka 20 000 kvadratmeter, vilket nästan fördubblar den nuvarande lagerkapaciteten som uppgår till 11 000 kvadratmeter.

Strategisk placering ger tillväxtmöjligheter

Det nya lagret är beläget i ett strategiskt område i Polen och Meko har tecknat ett hyresavtal med fastighetsägaren som löper från 2025 och tio år framåt. Avtalet inkluderar även möjligheten att hyra ytterligare ytor vid behov. Pehr Oscarson, vd och koncernchef för Meko, kommenterar: "Polen är en viktig tillväxtmarknad för Meko och denna förbättring ger oss de rätta förutsättningarna att fortsätta ta marknadsandelar i takt med våra växande ambitioner. Vi får nu tillgång till mer moderna och yteffektiva lokaler på en strategisk plats i Polen, vilket gör att vi kan höja vår servicenivå och förbättra vårt erbjudande."

Meko stärker sin närvaro i Polen

Meko etablerade sin närvaro i Polen redan 2018 genom förvärvet av Inter-Team. I maj i år annonserade företaget ytterligare ett strategiskt förvärv i landet. Denna expansion är ett led i Mekos ambition att stärka sin position på den polska marknaden och förbättra logistik- och distributionsmöjligheterna.

Vi på Börskollen ser att denna expansion kan innebära betydande fördelar för Meko, inte bara genom ökad lagerkapacitet utan även genom förbättrade logistiska lösningar och högre servicenivåer. Det återstår att se hur denna strategiska satsning kommer att påverka Mekos tillväxt och marknadsandelar framöver.

Börskollen om MEKO

MEKO är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern MEKO på Mid Cap. MEKO verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 5078 st ägare hos Avanza samt 1372 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Mekonomen är en kedja som specialiserar sig på bilförsäljning. Företaget erbjuder ett omfattande sortiment av bildelar och tillbehör, inklusive däck och fälgar, bromsskivor, takboxar, rengöringsprodukter och andra motordelar. Produkterna kan köpas både i företagets fysiska butiker och online. Företaget har sin största verksamhet på den nordiska marknaden och riktar sig både till företag och privatpersoner. Huvudkontoret är beläget i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om MEKO, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om MEKO

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien MEKO

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt