Marknadsundersöknings-bolaget brottas med utmaningar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Marknadsundersöknings-bolaget brottas med utmaningar

Marknadsundersöknings-bolaget

Efter två framgångsrika år möter opinions- och marknadsundersökningsbolaget Novus Group nu utmaningar i 2023. Marknaden för undersökningar är präglad av osäkerhet, rapporterar Affärsvärlden. Trots detta ser tidningen en potentiell tillväxt på 6 procent för bolagets aktie på sikt.

  • Novus Group står inför utmaningar 2023 efter två starka år.
  • Marknaden för undersökningar karakteriseras av osäkerhet.
  • Affärsvärlden förutser en potentiell tillväxt på 6 procent för Novus Groups aktie.

Enligt Affärsvärldens analys, publicerad på tisdagen, har Novus Group haft det tufft efter två framgångsrika år. Företagets verksamhet, liksom hela marknaden för undersökningar, har präglats av osäkerhet.

Osäker framtiden för Novus Group

Trots detta ser Affärsvärlden en ljusare framtid för företaget. Tidningen förutser en potentiell tillväxt på 6 procent för bolagets aktie på sikt. Detta trots det allmänna klimatet av osäkerhet och försiktighet bland bolagets kunder.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutral inställning till aktien

"I en osäker värld så ökar behovet av faktainsamling av undersökningar samtidigt som kunderna i grund och botten är mer återhållsamma. Läget osäkert på kort sikt. Det blir som sagt spännande och se om Novus väljer att dela ut några pengar nu i vår. Trots kursfallet lockar vi inte av aktien. Rådet blir neutral", konstaterar Affärsvärlden i sin slutsats.

Om Novus

Novus är ett bolag från Sverige och listat på Spotlight. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 302st ägare hos Avanza samt 68st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Novus Group International är ett analys- och undersökningsföretag som arbetar heltäckande inom opinion, marknad och strategi med metoder som anpassas efter kundernas behov och målgrupp. Kunderna återfinns i de flesta branscher och organisationer främst i den svenska marknaden men även internationellt. Bolaget grundades 2006 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Novus

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Novus

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt