Lundabolaget tar sikte på nya användare för sin medicinteknik
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Lundabolaget tar sikte på nya användare för sin medicinteknik

Lundabolaget

Bonesupport, ett medicinteknikföretag baserat i Lund, planerar att utvidga användningen av sin teknologiplattform Cerament till att även omfatta ryggskador. I en intervju med Dagens Industri (Di) beskriver företagets vd Emil Billbäck de potentiella fördelarna med denna expansion.

  • Bonesupport siktar på att bredda Ceraments användning till ryggskador.
  • Ryggproblem är en av de vanligaste orsakerna till sjukskrivning.
  • Företagets aktie har ökat över 900 procent på fem år.

Stor marknadspotential för ryggskador

I en intervju med Dagens Industri (Di) berättar Bonesupports vd Emil Billbäck om företagets ambitioner att utvidga användningen av deras teknologiplattform Cerament till att även omfatta behandling av ryggskador. "Det är ett jättesegment. Ryggproblem är en av de vanligaste orsakerna till sjukskrivning och kostar samhället enorma pengar", säger Billbäck.

För närvarande används Cerament främst för att behandla skador på armar och ben. Men Bonesupport har flera pågående studier som syftar till att bevisa effektiviteten av Cerament vid behandling av ryggskador. Detta skulle kunna öppna upp en helt ny marknad för företaget och erbjuda betydande hälsoekonomiska fördelar.

Imponerande börsutveckling

Bonesupport har visat en mycket stark utveckling på börsen de senaste åren. Aktien har ökat med över 300 procent under de senaste tre åren och med över 900 procent på fem år. Denna tillväxt speglar marknadens förtroende för företagets teknologiplattform och dess potential att lösa viktiga medicinska problem.

Bonesupport är specialiserat på att utveckla och marknadsföra injicerbara biokeramiska substitut för benvävnad, som omvandlas till patientens eget ben och kan även leverera läkemedel. Företaget använder sig av den patentskyddade teknologiplattformen Cerament och bedriver flera kliniska studier för att bevisa dess kliniska och ekonomiska fördelar.

Stark närvaro på marknaden

Företaget säljer sina produkter i både Europa och Nordamerika och har sitt huvudkontor i Lund. Vid senaste mätningen hade Bonesupports aktie 9417 ägare hos nätmäklaren Avanza och 1953 ägare hos Nordnet, enligt vår senaste undersökning på Börskollen.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa Bonesupports utveckling noga, särskilt deras pågående studier och möjliga expansion till ryggskador, då detta kan ha stor inverkan både på företaget och på marknaden i stort.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Bonesupport

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Bonesupport

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt