Listan: Alla börsbolag som vinstvarnat under kvartalet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Listan: Alla börsbolag som vinstvarnat under kvartalet

Listan:

Med det tredje kvartalet snart till ända, har flera börsbolag utfärdat vinstvarningar. Både negativa och positiva avvikelser från prognoserna har noterats. Här är en sammanfattning av de bolag som vinstvarnat samt vad de säger om framtiden.

  • Flera bolag har utfärdat vinstvarningar på grund av svag efterfrågan.
  • Några bolag ser positiva utsikter och har höjt sina prognoser.
  • Kommande kvartalsrapporter kommer att ge en tydligare bild av läget.

Nätbanken Nordnet uppmärksammar i en ny rapport att flera bolag på börsen utfärdat vinstvarningar inför den kommande kvartalsrapporteringen. IT-återförsäljaren Dustin rapporterar ett betydligt lägre justerat ebita-resultat för det fjärde kvartalet, vilket påverkas av svag efterfrågan från små och medelstora företag. Bolaget förväntar sig dock en gradvis förbättring av marknaden under 2024 och släpper sin fullständiga Q4-rapport den 16 oktober.

Negativa vinstvarningar

Husqvarna signalerar negativ organisk tillväxt för tredje kvartalet, med en minskning på fem procent i försäljning och ett utraderat rörelseresultat. Ett kostnadsbesparingsprogram påskyndas och fler åtgärder presenteras i samband med Q3-rapporten den 23 oktober.

Dometic förväntar sig en minskad organisk tillväxt på 15 procent i tredje kvartalet. Ebita-marginalen förväntas landa på 8-9 procent, jämfört med 13,7 procent föregående kvartal. Q3-rapporten släpps den 23 oktober.

Även Concentric vinstvarnar på grund av svag efterfrågan inom sektorer som jordbruk och industri, vilket påverkat försäljningen. En omstrukturering som berör 65 anställda förväntas spara 56 miljoner kronor årligen.

Positiva vinstvarningar

Logistea har utfärdat en omvänd vinstvarning och höjt sina finansiella mål efter samgåendet med KMC Properties. Målen inkluderar att förvaltningsresultatet per stamaktie ska öka med minst 15 procent per år över fem år, jämfört med tidigare 10 procent.

Konecranes förväntar sig ökad försäljning jämfört med föregående år och upprepar sin prognos om en förbättrad ebita-marginal.

Lundbeck höjer sina prognoser för 2024 och förväntar sig en försäljningstillväxt på 11-14 procent, jämfört med tidigare 7-10 procent. Prognosen för justerad ebitda-tillväxt höjs till 15-20 procent, från tidigare 10-16 procent.

Vi på Börskollen kommer att följa utvecklingen noggrant och rapportera om de kommande kvartalsrapporterna för att ge en tydligare bild av hur dessa förändringar påverkar marknaden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nordnet

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt