Leveransförseningar för elfordonsbolaget efter batteristrul
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Leveransförseningar för elfordonsbolaget efter batteristrul

Leveransförseningar

Elfordonsbolaget Zoomability har nyligen stött på problem med en batterileverans från Kina, vilket har lett till förseningar i leveranser till kunder. Bolagets vd, Pehr-Johan Fager, meddelar i ett brev till aktieägarna att de nu startat ett projekt för att utveckla egna batterier med större kapacitet.

  • Problem med batterileverans från Kina har orsakat förseningar.
  • Projekt för att utveckla egna batterier med bättre kapacitet påbörjat.
  • Fel i kretskortet för norska leveranser har åtgärdats.

Enligt en nyhet från Finwire har elfordonsbolaget Zoomability stött på problem med den senaste leveransen av batterier från Kina. Detta har tvingat bolaget att beställa nya batterier, vilket i sin tur har lett till förseningar i leveranser till kunder. I ett brev till aktieägarna beskriver vd Pehr-Johan Fager situationen och de åtgärder som vidtagits.

Utveckling av egna batterier

Fager meddelar att bolaget har startat ett projekt för att ta fram egna batterier med större kapacitet. Dessa batterier kommer att vara specialdesignade och ge Zoomability bättre kontroll över kvaliteten. "Apropå batterier har vi därför också startat ett projekt att ta fram 'egna' nya batterier med större kapacitet. De kommer vara specialgjorda för oss och kommer därmed ge oss bättre kontroll över kvaliteten. Då vi har över 1000 Zoom Uphill ute på marknaden, och nära hälften av dem är så gamla att de behöver nya batterier, gör att det kommer vara en viktig del av våra intäkter redan under 2025, och kan till och med bli mer än vad vi säljer Zoomar för idag", skriver Fager i brevet.

Förseningar i Norge

Utöver batteriproblemen har Zoomability även stött på problem med leveranser till Norge. Ett fel i kretskortet, som togs fram för att uppfylla kraven för EN121184-certifieringen, upptäcktes. Detta har nu åtgärdats och delar av leveranserna kommer att återupptas nästa vecka. "Man har nu åtgärdat detta felet och delar av leveranserna återupptas nästa vecka," skriver Fager.

Framtidsutsikter

Fager nämner också att den preliminära budgeten för 2025 visar att bolaget kan nå ett nära nollresultat. "Den preliminära budget vi har för 2025 visar att vi kommer kunna få ett nära nollresultat. Men det återstår dock att bevisa, trots att vi inte varit alltför aggressiva gällande försäljningsökningen av Zoomar, och utan att vi lagt in någon större ökad försäljning av batterier," uppger han.

Zoomability specialiserar sig på att skapa, tillverka och marknadsföra eldrivna fordon som är särskilt utformade för att hjälpa personer med fysiska funktionsnedsättningar. Företagets huvudkontor ligger i Stockholm och de säljer främst till privatpersoner på den europeiska marknaden genom ett nätverk av samarbetspartners. Aktien har 3381 ägare hos Avanza och 682 ägare hos Nordnet enligt senaste mätningen av oss på Börskollen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Zoomability

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Zoomability

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt