Lappland Guldprospektering stiger under börspremiären
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Lappland Guldprospektering stiger under börspremiären

Lappland

Det svenska prospekteringsföretaget Lappland Guldprospektering har idag börjat handlas på Spotlight Stock Market. Med fokus på guldprospektering i Sverige och Norden, har bolaget genomfört en lyckad nyemission i samband med noteringen. Aktiekursen har redan visat en positiv trend under den inledande handeln.

  • Lappland Guldprospektering är specialiserat på guldprospektering i Sverige och Norden.
  • En riktad nyemission genomfördes, vilket tillförde 20 miljoner kronor.
  • Aktiekursen steg med 10 procent från teckningskursen under första handelsdagen.

Strategiskt fokus på guld i Norden

Lappland Guldprospektering, med sitt helägda dotterbolag Svensk Malmprospektering, har en tydlig ambition att utveckla och bedriva guldbrytning i större skala. Företaget har en diversifierad portfölj av mineralrättigheter i olika utvecklingsskeden, huvudsakligen belägna i Lappland i norra Sverige. Målsättningen är att spela en långsiktig roll inom den svenska prospekterings- och gruvsektorn och utöka verksamheten till övriga nordiska länder.

Positiv start på Spotlight Stock Market

Vid noteringen på Spotlight Stock Market genomförde Lappland Guldprospektering en riktad nyemission som resulterade i ett kapitaltillskott om 20 miljoner kronor. Teckningskursen sattes till 50 kronor per aktie. Under den första handelsdagen har aktien handlats mellan 52 och 55 kronor, där den senast betalda kursen vid klockan 11.00 var 55 kronor. Detta representerar en uppgång på 10 procent från den ursprungliga teckningskursen.

Handeln i aktien har varit begränsad, med drygt 25 000 kronor i omsättning hittills under dagen. Bolaget har 1,01 miljoner aktier utestående, vilket ger ett börsvärde på 56 miljoner kronor baserat på den senaste betalkursen. Enligt Finwire är detta en indikation på ett försiktigt men positivt mottagande från marknaden.

Vi på Börskollen följer utvecklingen av Lappland Guldprospektering med intresse, då bolaget har potential att påverka den nordiska gruvsektorn. Med deras strategiska fokus på guldprospektering i både Sverige och Norden kan de bli en nyckelaktör inom branschen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Lappland Guldprospektering

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Lappland Guldprospektering

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt