Lappland Guldprospektering nära börsen – emission övertecknad
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Lappland Guldprospektering nära börsen – emission övertecknad

Lappland

Lappland Guldprospektering planerar att notera sig på Spotlight den 15 oktober och har i samband med detta genomfört en övertecknad emission på över 20 miljoner kronor. Företaget fokuserar på att utveckla sin projektportfölj i den så kallade "guldlinjen" i Västerbotten. Målet är att finansiera prospektering och provbrytning vid den nyvunna bearbetningskoncessionen i Stortjärnhobben.

  • Lappland Guldprospektering siktar på att notera sig på Spotlight.
  • Företaget har emitterat aktier för över 20 miljoner kronor.
  • Stort fokus ligger på prospektering och utveckling av Stortjärnhobben.

Stortjärnhobben och projektutveckling

Enligt Finwire har Lappland Guldprospektering fått en bearbetningskoncession för området Stortjärnhobben, som ligger i Storumans kommun. Denna koncession innebär att företaget har tillstånd att bedriva gruvdrift i upp till 25 år, vilket är ett viktigt steg för att etablera en lönsam verksamhet. Bolagets VD, Karl-Åke Johansson, beskriver koncessionen som en form av ägande, där staten har bedömt att projektet har potential för framgångsrik drift.

Utmaningar och framtidsutsikter

Trots framstegen finns fortfarande utmaningar. En markanvisning, som är ett steg mot det slutgiltiga miljötillståndet, har överklagats av rennäringen. Företaget har dock fler undersökningstillstånd för potentiella guldfyndigheter, vilket ger hopp om framtida expansion. Ordförande Tomas Björklund noterar att den svenska regeringens positiva inställning till gruvdrift har skapat ett bättre klimat för prospektering.

Ekonomi och ledarskap

Emissionen har blivit övertecknad, vilket innebär ett starkt intresse från investerare och ger Lappland Guldprospektering en finansiell grund att bygga vidare på. "Intresset för att investera i bolaget tyder på att värderingen av bolaget var lågt satt," säger Björklund. Strategin är att använda medlen för att skapa kassaflöde genom guldproduktionen i Stortjärnhobben och vidareutveckla andra projekt.

Vi på Börskollen ser att ledningen med sin gedigna erfarenhet har goda förutsättningar att navigera de utmaningar som kan uppstå i den dynamiska gruvindustrin. Johansson och Björklund, med sina bakgrunder inom gruvdrift och finans, kompletterar varandra väl och har tidigare lyckats med prospekteringsprojekt i regionen.

Lappland Guldprospektering har satt ett ambitiöst mål för Stortjärnhobben: att uppnå en mineraltillgång på 500 000 troy ounce guld. Med nuvarande marknadsförhållanden och stigande guldpriser kan detta mål bli en lönsam verklighet, förutsatt att alla tillstånd faller på plats i tid.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Lappland Guldprospektering

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Lappland Guldprospektering

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt