Lappland Guldprospektering börsnoteras på Spotlight
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Lappland Guldprospektering börsnoteras på Spotlight

Lappland

Lappland Guldprospektering har fått grönt ljus för börsnotering på Spotlight Stock Market och första handelsdagen är satt till den 15 oktober. Bolaget, som fokuserar på guldprospektering i Sverige och övriga Norden, har genomfört en riktad nyemission som tillförde 20 miljoner kronor. Denna notering markerar ett viktigt steg för företaget i deras ambition att utöka guldbrytning i större skala.

  • Lappland Guldprospektering noteras på Spotlight Stock Market.
  • Nyemission på 20 miljoner kronor genomförd inför noteringen.
  • Bolaget fokuserar på guldprospektering i Lappland och övriga Norden.

Stark efterfrågan trots tuff marknad

Enligt nyheter från Finwire har Lappland Guldprospektering lyckats genomföra en fulltecknad emission, trots en utmanande kapitalmarknad. Den framgångsrika emissionen signalerar ett stort intresse från investerare för både bolaget och sektorn i stort. Karl-Åke Johansson, vd för Lappland Guldprospektering, uttrycker att de tror starkt på guld som en investeringsmöjlighet och ser potential att skapa betydande värden för aktieägarna genom deras projekt i norra Sverige.

Strategiskt fokus på norra Sverige

Lappland Guldprospektering, tillsammans med det helägda dotterbolaget Svensk Malmprospektering, har byggt upp en portfölj av mineralrättigheter i olika utvecklingsfaser, främst belägna i Lappland i norra Sverige. Företaget siktar på att inte bara expandera sin prospekteringsverksamhet utan också att etablera en stark närvaro inom guldbrytning i regionen.

På Börskollen ser vi denna notering som ett spännande steg i rätt riktning för Lappland Guldprospektering och deras långsiktiga vision. Med ett stabilt kapitaltillskott och en tydlig strategi för guldprospektering, står företaget väl positionerat för framtida tillväxt och utveckling inom den nordiska gruvsektorn.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Lappland Guldprospektering

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Lappland Guldprospektering

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt