Kycklingbolaget ser stabilisering av foderpriser och fokuserar på export
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Kycklingbolaget ser stabilisering av foderpriser och fokuserar på export

Kycklingbolaget

Kycklingbolaget Scandi Standard meddelar att foderpriserna nu har stabiliserats efter en lång period av uppgång. Samtidigt betonar företaget vikten av pris för konsumenter samt stärker sin position på marknaden och fokuserar på att öka exportverksamheten.

  • Foderpriserna har stabiliserats, men osäkerhetsfaktorer kvarstår.
  • Pris är en allt viktigare faktor för konsumenterna.
  • Företaget satsar på att förbättra exportverksamheten och öka lönsamheten.

Enligt en nyhet från Finwire ser Scandi Standard en stabilisering av foderpriserna efter en längre period av ökningar. "Efter en lång period av stigande foderpriser ser vi nu en normaliserad marknad, men det finns fortfarande osäkerhetsfaktorer och vi måste vara beredda på ytterligare volatilitet," säger VD Jonas Tunestål i samband med företagets rapportpresentation.

Prisets betydelse och marknadsposition

Tunestål påpekar att pris har blivit en ännu viktigare faktor för konsumenterna, särskilt med tanke på de högre räntorna och matpriserna. Han framhåller också att Scandi Standard har en stark position på samtliga sina marknader och att det finns betydande barriärer för nya aktörer att ta sig in på marknaden.

Fokus på export och lönsamhet

Under året har Scandi Standards exportpriser varit oförändrade. "Vi fokuserar på att bygga upp en mer solid exportverksamhet med strategiska internationella kunder inom detaljhandel och foodservice," säger Tunestål. När det gäller Ready-to-eat-segmentet har företaget sett förbättringar sedan det fjärde kvartalet, trots att man påverkas av ett förlorat kontrakt i Centraleuropa. Företaget förväntar sig att successivt återhämta sig från detta.

Scandi Standard arbetar även med att öka lönsamheten per kilogram för att nå sitt mål för 2027. Målet är att höja lönsamheten med 3 kronor per kg, vilket företaget bedömer som möjligt men understryker att det kommer att kräva arbete. Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och kommer att rapportera om framstegen.

Börskollen om Scandi Standard

Scandi Standard är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SCST på Mid Cap. Scandi Standard verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 4836 st ägare hos Avanza samt 1103 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Scandi Standard är ett företag som specialiserar sig på livsmedel gjorda av kyckling. Företaget erbjuder en mångsidig produktportfölj och innefattar välkända lokala varumärken som Kronfågel, Danpo och Den Stolte Hane. De är engagerade i hela produktionsprocessen, från uppfödning av kycklingar till distribution av färdiga produkter på marknaden. För närvarande är Scandi Standards verksamhet huvudsakligen fokuserad på den skandinaviska regionen. Företagets huvudkontor är beläget i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Scandi Standard, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Scandi Standard

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Scandi Standard

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt