Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "SBB ökade intäkterna men minskade förvaltningsresultatet"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "SBB ökade intäkterna men minskade förvaltningsresultatet"

Kvällskollen:

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "SBB ökade intäkterna men minskade förvaltningsresultatet" som skrevs av Realtid eller "Ilija Batljans SBB gör brakförlust på miljarder" av Dagens PS – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. SBB ökade intäkterna men minskade förvaltningsresultatet

Fastighetsbolaget SBB redovisar ett lägre förvaltningsresultat under andra kvartalet, jämfört med samma period året innan. Hyresintäkterna fortsatte att öka...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

2. Sven Hagströmer: Det städar upp på börsen

Kände finansveteranen Sven Hagströmer gillar blankaraktivism så länge den är transparent, då håller det rent på börsen, anser han. I måndags blev Sinch ifrågasatt av en aktivistfirma, berättar Di och..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Redan hårt pressade fastighetsbolaget SBB redovisar en förlust före skatt på 2,6 miljarder kronor för andra kvartalet...

3. Ilija Batljans SBB gör brakförlust på miljarder

Redan hårt pressade fastighetsbolaget SBB redovisar en förlust före skatt på 2,6 miljarder kronor för andra kvartalet. Miljardförlusten kan jämföras med vinsten på drygt 6,9 miljarder kronor under samma tid i..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

4. SBB blöder miljarder – säljer fastigheter

Samhällsbyggnadsbolaget ska fortsätta att sälja tillgångar. Det säger vd Ilija Batljan som redovisar en förlust på 2,7 miljarder före skatt för andra kvartalet. SBB rasar på börsen...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

5. Dagens aktierekommendationer – Aker Solutions och Twitter med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 14 juli. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: SEB sänker..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

6. Visset facit för Storskogen

Storskogens börsvärde på cirka 25 miljarder bygger på att 170 gjorda förvärv skapar långsiktigt värde...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

7. Time: En av världens bästa platser finns i Sverige

I veckan presenterade tidskriften Time sin årliga lista över världens bästa platser. En svensk ort kvalade in på årets lista...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

Stockholmsbörsen har inlett torsdagssessionen med en viss dragning nedåt. Rapportflödet har stegrats ytterligare och under morgonen har..

8. Vinnare & Förlorare - SEB klättrar på rapport

Stockholmsbörsen har inlett torsdagssessionen med en viss dragning nedåt. Rapportflödet har stegrats ytterligare och under morgonen har storbolagen Ericsson, SBB och SEB fått bekänna färg. Efter cirka 30 minuters..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

9. Bill Gates donerar 212 miljarder – vill ge medan han lever

Bill Gates flyttar över drygt 212 miljarder kronor av sin privata förmögenhet till Bill and Melinda Gates Foundation som nu spenderar mer pengar på grund av kriget i Ukraina och pandemin. Stiftelsen Bill and Melinda..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

10. Creades slaktar Apoteas värdering – med flera miljarder

Apotea värderas till drygt 6 miljarder kronor av Creades i den senaste kvartalsrapporten...

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Vissa människor behöver mycket mindre sömn än andra

Vetenskapliga rön visar att en del människor är genetiskt betingade att behöva sova mycket mindre än de sju till åtta timmar som vanligtvis rekommenderas. Studier har visat att personer som behöver mindre sömn..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

12. Ericsson rasade på sur börs

Stockholmsbörsens breda OMXS-index fortsatte nedåt på torsdagen, nu med 1,5 procent. Bland sänkena fanns telekomjätten Ericsson...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Storbanken SEB slår marknadens förväntningar med sin delårsrapport. Banken står starkt, säger vd Johan Torgeby, men varnar samtidigt..

13. SEB gör stora vinster på höjda räntor

Storbanken SEB slår marknadens förväntningar med sin delårsrapport. Banken står starkt, säger vd Johan Torgeby, men varnar samtidigt för fortsatta ekonomiska utmaningar. – Det är en förfärlig geopolitisk tid..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

14. Den höga inflationen i världen kommer att bestå de kommande åren - Ifo

Världen kommer att präglas av en fortsatt hög inflation under de kommande åren. Det är slutsatsen av en undersökning gjord av Ifo-institutet och Swiss Ecconomic Policy Institute med 663 ekonomer i över 100..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

15. Ericsson rasar tio procent efter delårsrapport

Ericsson vinst steg andra kvartalet, men resultatet nådde ändå inte upp till analytikernas förväntningar. Kursen rasar efter rapporten, och är ned 10 procent. Vd Börje Ekholm berättar att nedstängningen i..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Aker Solutions

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.