Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "S&P bekräftar ratingen BBB- för SBB - utsikterna är negativa"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "S&P bekräftar ratingen BBB- för SBB - utsikterna är negativa"

Kvällskollen:

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "S&P bekräftar ratingen BBB- för SBB - utsikterna är negativa" som skrevs av Finwire / Börskollen eller "Äntligen vet forskare varför vi blir förkylda på vintern" av Dagens PS – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. S&P bekräftar ratingen BBB- för SBB - utsikterna är negativa

Ratingbolaget Standard & Poors, S&P, har bekräftat sitt kreditbetyg BBB- för fastighetsbolaget SBB. Utsikterna är negativa. Det framgår av ett pressmeddelande.  Det betyder att SBB fortsatt är klassat som..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

2. Dagens aktierekommendationer – Samhällsbyggnadsbolag och Industrivärden med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 7 december. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Goldman Sachs..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Bakterier och virus finns runt omkring oss året om, så varför blir vi mer förkylda och får mer influensa och covid-19 när det är..

3. Äntligen vet forskare varför vi blir förkylda på vintern

Bakterier och virus finns runt omkring oss året om, så varför blir vi mer förkylda och får mer influensa och covid-19 när det är kallt ute? Nu är vintern här, vilket även betyder att influensa- och..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

4. Majoriteten jobbar inte längre ihop till sin pension

Sveriges pensionssystem håller på att falla sönder, sönderfallet kan kopplas till politiska beslut som fattats de senaste två åren. Ole Settergren, analyschef på Pensionsmyndigheten, menar att kopplingen mellan..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

5. SBB-aktien faller då Goldman Sachs upprepar sitt säljråd efter Brookfield-affären - BN

Fastighetsbolaget SBB aktie tappar på onsdagen efter att Goldman Sachs upprepat sitt säljråd efter miljardförsäljningen till Brookfield. Det rapporterar Bloomberg News.  Analyshuset uppdaterar också sina estimat...

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. Ryska oligarker tar över jordbruksmark i Ukraina

Ryska oligarker har tagit över enorma ytor jordbruksmark i Ukraina sedan invasionen startade. Målet är att ha inflytande över några av världens största spannmålsskördar och öka Moskvas ekonomiska makt. Det är..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. Embracer flyttar till Nasdaq Stockholm den 22 december

Gamingbolaget Embracer har godkänts för notering på Nasdaq Stockholm med första handelsdag den 22 december. Sista handelsdag på First North blir därmed den 21 december. Det framgår av ett pressmeddelande.  -..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Stockholmsbörsen inleder onsdagen med lägre kurser. Bland förlorarna finns BHG som meddelat en nyemission om 800 miljoner kronor.  Efter..

8. Vinnare & Förlorare - BHG faller på nyemission

Stockholmsbörsen inleder onsdagen med lägre kurser. Bland förlorarna finns BHG som meddelat en nyemission om 800 miljoner kronor.  Efter 26 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,42 procent till 2 102,41. Indexet..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

9. Morningstar: Vinnaraktierna som fortfarande är undervärderade

Morningstar: Vinnaraktierna som fortfarande är undervärderade. Listar sina tolv favoriter..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

10. SBB-aktien faller när Goldman Sachs upprepar sitt säljråd

Fastighetsbolaget SBB aktie tappar på onsdagen efter att Goldman Sachs upprepat sitt säljråd efter miljardförsäljningen till Brookfield...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Ny smäll för Kinnevik – värderingen slaktas för Norges Mathem Oda

Ny smäll för Kinnevik – värderingen slaktas för Norges Mathem Oda. Kallas för ”en massaker” i norska medier...

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

12. Fem sätt att vinna på ekonomikrisen

Artikel från Inredningsvis Även om en ekonomisk kris kan orsaka stora problem för de flesta, behövs dessa sämre tider ibland. Lågkonjunkturer kan hjälpa till att återställa marknaden och kyla ner allt efter..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

Årets rusande elpriser gör att många hushåll måste vända på slantarna. Men för de med ett hembatteri kan man istället tjäna..

13. Tjäna 45 000 på el i vinter – med virtuellt kraftverk

Årets rusande elpriser gör att många hushåll måste vända på slantarna. Men för de med ett hembatteri kan man istället tjäna storkovan på den dyra elen – tack vare ny teknik och ett ”virtuellt kraftverk”..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Lista: Dagens insynsaffärer - Chef för försörjningskedja i Hexatronic säljer aktier för drygt 0,9 miljoner kronor

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 7 december finner vi bland annat "Chef för försörjningskedja i Hexatronic säljer aktier för drygt 0,9 miljoner kronor"..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

15. Varning: Finansmarknaden kommer ”chockas”

Banken Standard Chartered menar att det finns flera riskabla scenarier som kan vänta finansmarknaden i framtiden. Sannolikheten för finansiella chocker är ”inte lika med noll” framöver.   Finansmarknaden i USA..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Samhällsbyggnadsbolag

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.