Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Jurister om högljudda blankarna: "FI kliar sig i huvudet""
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Jurister om högljudda blankarna: "FI kliar sig i huvudet""

Kvällskollen:

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Jurister om högljudda blankarna: "FI kliar sig i huvudet"" som skrevs av Affärsvärlden eller "Ålandsbankens aktiechef pekar ut tre bolag för portföljen 2023 - Aktiespararna" av Finwire / Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Jurister om högljudda blankarna: "FI kliar sig i huvudet"

Högljudda blankare har kastat sig över aktier som Evolution, Sinch och SBB i år...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

2. Lista: Dagens insynsaffärer - SBB:s styrelseordförande köper aktier för 3,3 miljoner, närstående sålt för 2,6 miljoner

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 27 december finner vi bland annat "SBB:s styrelseordförande köper aktier för 3,3 miljoner, närstående sålt för 2,6..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Ålandsbankens aktiechef Lars Söderfjell pekar ut tre stycken aktier för portföljen nästa år i en intervju med Aktiespararna. På en..

3. Ålandsbankens aktiechef pekar ut tre bolag för portföljen 2023 - Aktiespararna

Ålandsbankens aktiechef Lars Söderfjell pekar ut tre stycken aktier för portföljen nästa år i en intervju med Aktiespararna. På en fråga om vad han tror inför nästa år ger aktiechefen följande svar. ”Jag..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

4. Vinnare & Förlorare - Episurf rusar på FDA-besked

Stockholmsbörsen har som väntat öppnat stigande på tisdagen, stärkt av positiva omvärldsbörser. Mot strömmen går SBB efter avklippt utdelningsrätt i Neobo Fastigheter som enligt tidigare besked avses att..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

5. Putin trängd av oligarker – kan förstatliga egendom

Läget är just nu spänt mellan Rysslands president och de rikaste affärsmännen i landet. Rysslands oligarker börjar bli krigströtta. Putin hotar i gengäld med att förstatliga deras egendomar. Konflikten mellan..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

6. Experter: ”Rysslands ekonomi vissnar”

En förtvinad ekonomi för många år framåt. En förlorad roll som supermakt inom energi. Nu håller sanktionerna på att få Rysslands ekonomi att vissna, hävdar experter. Rysslands motståndskraft mot sanktionerna..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. Favoriterna i Norden  - sex aktier får köp

Banken ser en uppsida på 119%..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

Ålandsbankens aktiechef Lars Söderfjell pekar ut tre stycken aktier för portföljen nästa år i en intervju med Aktiespararna...

8. Här är Lars Söderfjells favoriter till portföljen 2023

Ålandsbankens aktiechef Lars Söderfjell pekar ut tre stycken aktier för portföljen nästa år i en intervju med Aktiespararna...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

9. Kina tappar rollen som världens fabrik – de tar över

Världens fabrik under fyra decennier. Men i spåren av sin covid-policy håller man på att tappa rollen. Nu vill fem andra länder ersätta Kina i dess pole position. Kinas covid-policy driver företag att..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

10. Ukraina förkastar ultimatum från Lavrov

Den ryske utrikesministern Sergej Lavrov kräver att Ukraina ger upp ryskkontrollerade territorier i landet – ett ultimatum som förkastas helt. Både Kiev och Ukrainas allierade i väst avfärdar de villkor som..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Momentumaktier - Dessa tre aktier har idag noterat nytt årshögsta

Hittills i dag har det bjudits på tre nya 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsens listor. För investerare som fokuserar på trendföljande momentumstrategier kan det vara intressant att leta efter aktier som noterar..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

12. Kort återhämtning på börsen: Rysare väntar 2023

Återhämtningen på börsen i vinter kan vara en luring. Köp obligationer istället för aktier de kommande månaderna, menar experterna på analysfirman. En kort återhämtning i vinter, mitt i en fallande trend. Det..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

2023 kan bli det dyraste året för konsumenter av el någonsin. Dessutom ökar risken för elavbrott – i och med regeringens nya skatt..

13. Ny skatt på el kan leda till prischock efter nyår

2023 kan bli det dyraste året för konsumenter av el någonsin. Dessutom ökar risken för elavbrott – i och med regeringens nya skatt på el, enligt branschens experter. ”Det kan bli en prishöjande effekt”..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Världen står inför recession under 2023 - CEBR

Världen står inför en recession 2023 konstaterar Centre for Economics and Business Research, CEBR i en ny rapport. "Det är troligt att världsekonomin kommer att drabbas av recession nästa år som ett resultat av..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

15. Ukraina vill se fredsförhandlingar i februari

Ukraina vill se FN-ledda fredsförhandlingar i februari. Det säger landets utrikesminister Dmytro Kuleba till nyhetsbyrån AP. "Varje krig avslutas genom handlingar på slagfältet och vid förhandlingsbordet", sa..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Samhällsbyggnadsbolag

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.