Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Dagens aktierekommendationer – Carlsberg och Swedbank med på listan"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Dagens aktierekommendationer – Carlsberg och Swedbank med på listan"

Kvällskollen:

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Dagens aktierekommendationer – Carlsberg och Swedbank med på listan" som skrevs av Börskollen eller "En aktie har hittills i dag noterat nytt 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsen" av Finwire / Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Dagens aktierekommendationer – Carlsberg och Swedbank med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 30 augusti. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Danske Bank..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Köpläge när klen krona gynnar svenska börsjättar

När kronan faller hårt, som den gjort en längre tid mot dollarn, gynnar det en rad svenska exportbolag och experter ser köpläge i aktierna. ”Vinstmässigt blir de mindre sårbara än många andra”, säger..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Hittills i dag har det bjudits på ett nytt 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsens listor, vilket är Orrön Energy. För investerare som..

3. En aktie har hittills i dag noterat nytt 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsen

Hittills i dag har det bjudits på ett nytt 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsens listor, vilket är Orrön Energy. För investerare som fokuserar på trendföljande momentumstrategier kan det vara intressant att..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

4. Lista: Dagens insynsaffärer - Dotterbolags-vd i Avanza ökar sitt aktieinnehav

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 30 augusti finner vi bland annat "Dotterbolags-vd i Avanza ökar sitt aktieinnehav" och "Berkshire har minskat i BYD, kan elda..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

5. Embracer sägs jobba på ett stort avtal med Marvel

Gamingbolaget Embracer uppges föra samtal om att bredda sitt avtal med Marvel bortom Avengers. Detta enligt Twitter-profilen Miller som är ett känt namn inom Avengers-communityn och tidigare har läckt ut uppgifter..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. Moskvas rikaste skakar galler efter lyxbilträff

I Moskva, Rysslands huvudstad, har några av stadens rikaste tvingats skaka galler efter att ha anordnat en bilträff för de som är ”rika och framgångsrika”. Upp till 170 bilar På plats på Moskvas gator var det..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. Experten: USA står inför recession

USA står inför en recession inom kort. Det menar den förre Federal Reserve-ekonomen Stephen Roach. Landet behöver ett ”mirakel” för att undvika recession. ”Vi kommer definitivt att få en recession när de..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

8. Dagens aktierekar - SHB sänker H&M

Här är ett axplock av dagens rekommendationsnyheter...

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

9. Uppgång på börsen tappade farten

Stockholmsbörsen steg kraftigt i den inledande handeln på tisdagen, men kurserna föll tillbaka under sen eftermiddag. Det breda OMXS-indexet stängde på plus 0,2 procent...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

10. Ukraina har brutit igenom ryska fronten vid Kherson

Ukrainas armé bröt under måndagen igenom de ryska försvarslinjerna i Kherson Oblast och stormar nu fram mot staden samtidigt som ryska trupper flyr, rapporterar flera medier, däribland BBC. Kherson, med en..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Förvaltaren tveksam till förnybar energi – dyr och snårig bransch

Förvaltaren tveksam till förnybar energi – dyr och snårig bransch. Lyfter fram svensk börsjätte i sektorn: "Exceptionellt bolag"..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

12. Frida Bratt: Bara V och MP som vill begränsa ISK

En klar riksdagsmajoritet vill förbättra ISK-sparande – motstånd märks bara hos V och MP, konstaterar sparekonomen Frida Bratt. ”Jag kan med glädje konstatera att det finns en riksdagsmajoritet för ett ännu..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

De mest morgontidiga anställda på Voi kom inte in på kontoret på måndagen.I vägen låg nämligen en hög med elsparkcyklar. “Inte..

13. Kuppen mot Voi – huvudkontoret blockerat: “Inte okej”

De mest morgontidiga anställda på Voi kom inte in på kontoret på måndagen.I vägen låg nämligen en hög med elsparkcyklar. “Inte okej”, säger kommunikationschefen till Expressen...

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

14. Forsmarks kärnkraftverk får högre effekt – redan i höst

Forsmarks kärnkraftverk reaktor 1 i Uppland kommer att få höja effekten med 50 MW redan i höst, efter ett godkännande från Strålsäkerhetsmyndigheten.  Vattenfall har förberett en ökning av effekten av..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

15. Vinnare & Förlorare - Ferronordic rusar på avslutat avtal med Volvo CE

Stockholmsbörsen rekylerar uppåt i tisdagens inledande handel. Ferronordic rusar med över 20 procent efter att bolaget sagt upp sitt återförsäljaravtal med Volvo CE för Ryssland.  Efter 24 minuters handel var..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Avanza Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.