Kraftigt lyft för bostadspriserna i USA
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Bostad

Kraftigt lyft för bostadspriserna i USA

Kraftigt

Priset för en familj att köpa bostad ökar kraftigt i USA, och särskilt städer i delstaterna Illinois och Wisconsin ser stora prisökningar. Under andra halvåret i fjol föll bostadspriserna stort.

Under andra halvåret i fjol föll bostadspriserna stort. Men nu har trenden vänt och under de fyra första månader i år steg de med 5 procent på årsbasis, enligt mäklarorganisationen National Association of Realtors (NAR).

Det genomsnittliga priset för en enfamiljsbostad i landet är nu 389 400 dollar (drygt 4,2 miljoner kronor), rapporterar CNBC.

I år har priserna ökat i drygt nio av tio av 223 storstadsområden i USA, varav en tredjedel ökar med tvåsiffriga procent under årets tre första månader.

Det har blivit billigare att ta ett 30-årigt fast bostadslån i år, men prisuppgångarna har i huvudsak en annan orsak, enligt Lawrence Yun, NAR:s chefsekonom.

– På den nuvarande marknaden är stigande priser ett direkt resultat av att ett otillräckligt bostadsutbud inte tillgodoser hela efterfrågan, säger han.

På listan över de tio storstadsområden med störst prisökningar finns fyra i Illinois och två i Wisconsin.

Men det kan bero på att många startat från lägre nivå. Även efter årets ökningar ligger genomsnittspriserna där kring 200 000 dollar, långt under rikssnittets 389 400 dollar.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt